Joey Dunlopi mälestuskivi Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal. Foto: TEET MALSROOS
Auto-Moto uudised
9. juuli 2018, 15:11

Võtab sõnatuks: juba kolmas Dunlopite dünastia võidusõitja jättis elu ringrajale (1)

Põhja-Iirimaalt pärit Dunlopi motodünastiat jälitab kurb saatus: möödunud nädalavahetusel hukkus õnnetuses 32aastane William Dunlop.

Varem on mootorrattaavariides surnud ka tema isa Robert ja onu Joey. Robert Dunlop hukkus 2008. aastal, Joey jättis 2000. aastal elu Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajale.

Williami jaoks sai saatuslikuks Iirimaal Dublini maakonnas peetud võistluse treening. Veel juunis jättis ta vahele kuulsa Isle of Man TT võidusõidu, sest tema sõbratar Janine ootas last.  

Terve Põhja-Iirimaa spordiringkond on juhtust šokis, teiste seas võttis sõna ka golfikuulsus Rory McIlroy. „Nende pere on pidanud viimastel aastatel kohtuvaid asju läbi elama. Sellist saatust ei sooviks mitte kellelegi. Meie kõigi mõtted on lähedaste juures. See on väga kurb kaotus,“ teatas McIlroy pressikonverentsil.

Williami onu Joey auks avati Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal ka mälestuskivi. Tema surm on peamisi põhjusi, miks kuulsa ringraja traditsioon hääbus ning sel sajandil polegi seal eriti võidu sõidetud.