Võidutants alaku! Prantsusmaa on taas suurturniiri finaalis.Foto: Empics/Scanpix
Jalgpalli MM
10. juuli 2018, 23:04

ESIMENE FINALIST SELGE! Prantsusmaa alistas põnevusmängus Belgia (11)

15. juulil toimuva finaali üks pool on nüüd selge, sest Prantsusmaa murdis 1:0 võiduga Belgia üle taas suurvõistluste finaali, kus loodetakse EMi kaotus Portugali vastu lõplikult unustada.

Mäng, mis koosseisude poolest oleks täiesti vabalt olnud finaali vääriline, algas kohe teravalt. Belgia haaras initsiatiivi enda kätte ja tekitas ridamisi häid võimalusi, ent puurivaht Lloris suutis kõik löögid tõrjuda. Ka prantslased suutsid kiirrünnakutest paar olukorda luua, ent ka vastasmeeskonna väravavaht oli samuti tasemel.

Kohe teise poolaja alguses asus Prantsusmaa poolfinaali juhtima kui Barcelonas leiba teeniv Samuel Umtiti peaga skooris, 1:0. Keskkaitsja suutis õhupalli võita ei kellegi muu kui Fellaini vastu. Belgia surus kõvasti, peamiselt otsiti tsenderdusi Lukaku ja Fellaini peale, kuid mis puudu jäi, oli värav. Lõpu eel toodi väljakule veel Mertens, Carrasco ja Batshuayi, ent kaks aastat tagasi Euroopa Meistrivõistluste finaalis Portugalile alla jäänud prantslased hoidsid eduseisu lõpuni.

Belglased peavad peale turniiri suurfavoriidi Brasiilia koju saatmist leppima pronksimänguga. Prantsusmaa ootab oma finaalivastast homsest Inglismaa ja Horvaatia kohtumisest.