Gerd KanterFoto: Aldo Luud
Kergejõustik
11. juuli 2018, 13:13

Olümpiavõitja Kanter jätab kodukandi publikuga hüvasti

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter teeb sel reedel kodumaakonna publiku ees oma viimase võistluse.

Reedel kell 18.00 toimub Kohila staadionil kettaheitevõistlus, kus kohalik publik näeb viimast korda võistlemas Raplamaalt sirgunud olümpiavõitjat, kel käsil viimane hooaeg tippspordis.

Reedene võistlus on olümpiavõitja enda initsiatiivil toimuv algatus, mille eesmärgiks on teha Raplamaa inimeste ees oma eduka sportlaskarjääri viimane sportlik etteaste ja oma kodukandile sümboolne kummardus.

Miks just Raplamaa ja miks just Kohila?

Üksteist tiitlivõistluste medalit võitnud Kanteri lapsepõlvekodu oli Tiduvere külas ja koolitee algas Vana-Vigala põhikoolis. Just siit Raplamaalt said tehtud esimesed sammud suurte tegude poole.

25. juunil 2009 Kohila staadionil toimunud kõrgetasemelisel rahvusvahelisel Kergejõustiku Kuldliiga etapil heitis Kanter kahekilose ketta 71 meetri ja 64 sentimeetri kaugusele. Kohilas heidetud tulemus jäigi 2009. aastal maailma edetabeli parimaks tulemuseks!

Samuti ei ole keegi enne ega pärast seda suutnud Eestimaal ketast kaugemale lennutada. Sellest võistlusest sai alguse legend Kohilast, kui Eesti parimast kettaheiteareenist.

Gerd Kanteri areng kettaheites.

Mida on oodata reedel?

Kevadel vigastusega kimpus olnud olümpiavõitja on tõusnud lubavasse vormi. Äsja Poolas püstitatud hooaja tippmark 64.46 annab Euroopa edetabelis 16. koha. Eesti parimal kettaheitestaadionil loodab Kanter kodupubliku toel tänavuse aasta edetabelitulemust tublisti parandada.

Edetabelis on vahetult Kanteri ees meie mehe igipõlised rivaalid maailma- ja Euroopa meister poolakas Piotr Malachowski (64.97) ning kolmekordne maailmameister ja Londoni olümpiavõitja sakslane Robert Harting (65.13). Euroopa edetabeli 10. koha tulemus on hetkel rootslase Simon Pettersoni 65.84.

Nendele resultaatidele soovib Raplamaa mees reedel koduseinte toel kindlasti tuule alla teha ja miks mitte veelgi kaugemale heita. Kanteriga koos astub Kohilas heiteringi Rio de Janeiro olümpia neljas Martin Kupper ja teised Eesti paremad kettaheitjad.

Kõigil soovijail on võimalik pärast võistlust saada Eesti seni viimaselt olümpiavõitjalt kodusel Raplamaa staadionil toimuva lahkumisvõistluse unikaalne autogramm ja teha mälestuseks fotojäädvustus. Sissepääs võistlustele on kõigile tasuta.