William Gustavo ja Nõmme Kalju peatreener Sergei Frantsev.Foto: Nõmme Kalju
Jalgpall
11. juuli 2018, 14:19

Nõmme Kalju värbas Portugali kõrgliiga kogemusega brasiillase (1)

Nõmme Kalju teatab oma kodulehel, et sõlmis 26aastase brasiiliasest keskkaitsja William Gustavoga 2020. aasta lõpuni kehtiva lepingu. 

Gustavo kuulus viimati Portugali esiliiga klubisse Academica de Coimbra, kuid on Transfermakti andmetel olnud eelmisest suvest saati klubita. Hooajal 2015/16 mängis Academica Portugali eliitseltskonnas ning Gustavo müttas seal viie mängu jooksul 332 minutit.

Enne Euroopasse siirdumist esindas ta kodumaal Anapolist, Araguaia Atleticot ja Osvaldot.

Kalju abitreeneri Sergei Terehhovi sõnul oli Williami puhul huvitav fakt, et ta on mänginud Portugali kõrgeimal tasemel ning videomaterjali põhjal oli näha, et tegemist on Kalju kaitseliinist puudu oleva lüliga. Kinnitust saadi ka Williami varasematelt treeneritelt ning pärast kahenädalast treeningperioodi tõestas ta, et on meeskonnas konkurentsivõimeline.

”Jõudsin Kaljusse tänu oma agendile, kes pakkus mulle suurepärast võimalust taas Euroopas mängida,” lausus Gustavo Kalju kodulehe vahendusel.

Ta iseloomustab ennast kui kiiret ja agressiivset kaitsjat, kes jagab täpseid sööte ning on hea mängijate markeerija. 

Oma esimese ametliku kohtumise Kalju särgis võib Gustavo teha juba homme, kui Eesti klubi kohtub Euroopa liiga esimese kvalifikatsiooniringi avamatšis võõrsil Islandi klubi Stjarnaniga.

Kalju kaotas hiljuti keskkaitseosakonnast ühe mehe, sest Henrik Pürg siirdus FC Florasse.