Aleksandar Rogic.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
11. juuli 2018, 18:45

Rogic euromängu eel: mehed ei tohi minna väljakule kompleksiga

Eurosarjade kontekstis Eesti edukaima jalgpalliklubi tiitlit omav Tallinna FCI Levadia alustab homme järjekordset seiklust Vana Maailma satside seas. Euroopa liiga esimeses eelringis on neil vastaseks 12kordne Iirimaa meister Dundalk. 

Levadia jaoks tähendavad euromängud justkui pika ootuse lõppemist, sest nende viimane kange duell jääb juba 23. maisse, kui võõral väljakul madistati Floraga. Pärast seda on kodumaal peetud küll viis lahingut, kuid kõige vingemaks vastaseks neis matšides on olnud liigatabelis kuuendal kohal paiknev Tallinna Kalev. 

Vahetult enne euromänge käis klubi 10päevases treeninglaagris Türgis, mis peatreener Aleksandar Rogici sõnul oli lausa hädavajalik. "Tipptasemel mängu jaoks peavad olema tipptasemel ettevalmistusmeetmed. Jalgpall areneb ju igal pool väga kiiresti ja selleks, et edukas olla, tuleb kõike profesionaalselt teha," sõnas serblasest juhendaja. 

Bolsanturis laagris mindi kolmel korral vastamisi ka Makedoonia, Rumeenia ja Aserbaidžaani meeskondadega ning saldoks igati soliidne - kaks võitu ja üks viik. Kokku on üheksakordne Eesti meister tänavu välismaa klubidega madistanud kaheksal korral ning vaid korra on tulnud Levadial platsilt kaotajatena lahkuda. 

"Oleme nendes mängudes näitanud, et suudame mängida küll. Mehed on saanud aru, et neil on põhjust enne homset mängu enesekindel olla. Nüüd peame lihtsalt näitama, et suudame sama taset hoida ka siis, kui resultaat loeb," sõnas Rogic. 

"On väga tähtis, et mehed ei läheks rahvusvahelisele kohtumisele kompleksiga, et nad ei suuda mängida, sest vastas on välismaalased. Nii mina kui ka klubi on andnud endast kõik, et tagada neile parimad tingimused. Jah, see mida siin üritame teha, on juba igal pool mujal olemas, kuid usun kindlalt, et oleme õigel teel," jätkas ta. 

Lisaks rõhutas juhendaja, et homses mängus poleks kaotus ilmtingimata pettumus, sest kõik sõltub sellest, millist mängupilti näidatakse. "Hea esituse korral pole ma kindlasti pettunud, aga peame aru andma, et selles mängus loeb tulemus. Homme ei otsustata veel midagi ning peame olema valmis 180 minutiks jalgpalliks," sõnas Rogic lõpetuseks.

Levadia ja Dundalki mängu avavile kõlab Kadrioru staadionil homme kell 19.00. Samal ajal panevad A. le Coq Arenal palli mängu ka Narva Trans ning Bosnia ja Hertsegoviina hiid Zeljeznicar. Õhtul kell 23.00 alustab viimase Eesti klubina euroteekonda Nõmme Kalju, kes läheb Islandil vastamisi Stjarnaniga.