Markus Jürgenson. Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
11. juuli 2018, 19:07

Jürgenson: taga nulli hoidmine ei tähenda kaheksa mehega kaitsmist

Homme jookseb esmakordselt Levadia särgis eurosarjas väljakule Markus Jürgenson. Endine florakas on Euroopa liiga esimese eelringi vastasega rahul, eriti arvestades, et loosikastist oleks võinud välja tulla ka näiteks Kopenhageni nimi. 

"Väga raske loos ei tulnud, kuid lihtne ei saa kindlasti olema," sõnas 11. korral Eesti koondistki esindatnud äärekaitsja. 

Dundalki näol on tegemist 12kordse Iirimaa tšempioniga, kes ilmselt tõstab meistrikarika üles ka tänavu. Hoolimata esialgsele arvamusele ei mängi nad aga traditsioonilist Briti saarte jalgpalli. 

"Neil pole iga rünnak, et kiiresti pikk pall ette, vaid üritavad vahepeal ka tagant lühikese sööduga üles tulla. Päris kinnisilmi ette panemine see pole, aga ründajaks on neil küll vana kooli target man (pikakasvuline ründaja - toim)."

Kodumänguks on Levadial siht selge - tähtis on taga nulli hoida ning iga löödud värav oleks lisakirsiks tordil. "Võõrsilmängule tullakse üldiselt konservatiivsemalt. Vähemalt minu eurokogemuse juures pole ükski vastane suure hurraaga peale tulnud. Taga nulli hoidmine ei tähenda aga seda, et kaheksa mehega kaitsesse laskuksime, vaid lihtsalt lähtume sellest ja üritame seejärel oma mängu peale suruda."

Oma mängu pealesurumist on Levadia tänavu lisaks koduliigale saanud harjutada ka sõpruskohtumistes välismaa klubide vastu. Kaheksas kontrollmatšis on nad kaotusekibedust tundnud vaid korra. 

"Homme on meie jaoks eksam. Midagi on küll mängus, aga treenerid on andnud meile mõista, et see on normaalne päev ja normaalne jalgpall. Üritame eksamil mitte pinges olla. Seda on küll naiivne väita, aga läheme jalgpalli mängima ja vaatame, mis lõpuks saab," sõnas Jürgenson. 

Vähemalt ühes aspektis on Jürgenson ka ise tänavu kogenum. Nimelt murdis ta mullu enda isikliku euroneeduse. Suure osa oma karjääris Floras (ja lühikese sutsu TVMKs) veetnud äärekaitsja polnud siiamaani üheksal üritusel Euroopas edasisaamisrõõmu tundnud. See muutus aga mullu. Soome klubi Vaasaga murti Euroopa liiga esimeses ringis Sloveenia klubi NK Olimpija vastupanu. 

"Isiklik needus on eelmise aasta võiduga nüüd murtud. Ja see oli väga hea võit Ljubljana katlas. Nüüd süües kasvab ainult isu," sõnas Jürgenson samal ajal naerdes.