Pidustused alaku! Horvaatia on finaalis!Foto: CARL RECINE/Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
11. juuli 2018, 23:37

JALGPALL EI JÕUA KOJU! Horvaatia sammus MM-finaali (13)

Inglismaa fännid peavad jalgpalli kojutulekust vaid edasi laulda, sest Horvaatia suutis lisaajal jalgpalli sünnimaa teekonna lõpetada ja hoopis ise finaali murda.

Inglaste jaoks algas poolfinaal parimal võimalikul moel, sest viiendal minutil lõi Tottenhami paremkaitsja Kieran Trippier otse karistuslöögist kauni palli Daniel Subašici selja taha. Kogu ülejäänud poolaeg oli samuti Inglismaa käes, Horvaatial korralikku väravavõimalust ei tekkinudki.

Teist poolaega tuli Horvaatia selgelt paremini mängima ja surve kandis 68. minutil ka vilja. Ivan Perisic tuli ootamatult Kyle Walkeri selja tagant välja ja lükkas jalaga mänguvahendi inglaste väravavõrku. Kolm minutit hiljem oli samal mehe suurepärane šanss ka teise löömiseks, kuid löök raksatas posti. Rohkem normaalajal väravaid ei löödud.

Lisaajal domineeris Inglismaa küll pallivaldamist, aga parim võimalus tekkis hoopis 105. minuti Mario Mandžukicil, kuid väravavaht Pickford suutis löögile põlve ette sättida. Lisaaja teisel poolel, 109. minutil tõusis aga Balkani riigi kangelaseks Mario Mandžukic, kes Perisici söödu väravaks realiseeris ja Horvaadid Venemaa MMi finaali saatis.

Pühapäeval, 15. juulil kohtuvad finaalis seega Prantsusmaa ja Horvaatia. Pronksimängus selgitavad kolmanda koha omaniku Inglismaa ja Belgia.