Horvaadit võidujoovastuses. Esiplaanil Ragnar Klavani klubikaaslane Dejan Lovren.Foto: EPA/Scanpix
Jalgpalli MM
12. juuli 2018, 00:04

STATISTIKAPOMM! Horvaatia esmakordselt MM-finaalis (1)

Horvaatia on suutnud saavutada koondise parima tulemuse MM-finaalturniiril, alistades lisaajal 2:1 Inglismaa ja jõudes finaali. Mida räägib poolfinaali kohta statistika?

3 – See oli Inglismaa kolmas MMi poolfinaal. 1966. aastal võideti Portugali, 1990. aastal kaotati Saksamaale.

9 – Üheksa Inglismaa 11 väravast käimasoleval MMil sündis seisva palli olukordadest. See on uus rekord, 1966. aastal skooris Portugal standardolukordadest kaheksa väravat.

2 – Kieran Trippier on alles teine Inglismaa mängija, kes suutnud MM-finaalturniiril otse karistuslöögist skoorida. Legendaarne David Beckham on palli trahvilöögist võrku keerutanud 1998 ja 2006. aastal.

19 – Vaid üks eelmisest 19 meeskonnast, kes MMil poolfinaalis poolajaks juhtinud, polnud lõpuks finaali jõudnud (Itaalia 1990. aastal Argentina vastu). Horvaatia suutis aga kaotusseisust välja tulla ja Inglased murda.

4 – See oli neljas kord, kui üks meeskond MMil kolm lisaaega mängis. Eelnevalt olid sama tembuga hakkama saanud Argentina, Belgia ja Inglismaa. Nüüd liitus nendega ka Horvaatia.

1 – Horvaatia on esimest korda MM-finaalis. Seni oli nende parimaks tulemuseks 1998. aasta kolmas koht.

9 – Inglismaa kaitsekolmik (Walker, Stones, Maguire) võitis esimesel poolajal kõik õhupallid, mis nende poole tulid.

4.44 – Kieran Trippieri värav oli MMi poolfinaalide ja finaalide kiireim peale Johan Neeskensi väravat 1974. aastal, kui finaalis Saksamaa vastu kulus selleks vaid minut ja 26 sekundit.