Aleksandar Rogic.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
12. juuli 2018, 21:50

FCI Levadia juhendaja Rogic: liiga ebaühtlane tase teeb Eesti klubidele eurosarjas karuteene

Tallinna FCI Levadia kaotas jalgpalli Euroopa liiga esimese eelringi avakohtumise Iirimaa klubile Dundalk küll 0:1, kuid Levadia peatreener Aleksandar Rogic pole üleliia löödud.

"Mõlema võistkonna poolt oli näha häid asju. Suur tunnustus Dundalkile, nad mängisid väga head jalgpalli. Oli näha, et nad on väga enesekindlad ja füüsiliselt tugevad, aga ka meie näitasime, et meil on häid külgi," lausus Rogic.

Serblane lisas, et muidugi pole ta tulemusega rahul, kuid Levadia meeste esitus süstib temasse optimismi. "Nad suudavad mängida palju paremini. Mängutempo ja tähtsa kohtumise pinge segasid neid natuke, aga mitte väga palju."

Rogic toonitas, et avakohtumise kaotus pole midagi katastroofilist, kuna paari võitja selgitatakse ju kahe mängu kokkuvõttes. "Paar pole veel otsustatud. Muidugi on meil nüüd väiksem võimalus edasi minna, aga anname endast korduskohtumise viimase sekundini kõik. Nägime täna, et Dundalk pole võitmatu," uskus Rogic.

Juhendaja tunnistas, et Levadia mängule jättis oma pitseri tõik, et nende viimane ametlik kohtumine enne madinat Dundalkiga oli juunis. "Kindlasti. Suurim probleem Eesti liigas on väga suur vahe tipu ja alumise otsa vahel. Iirimaa liiga pole üleliia tugev, aga on palju võrdsem ning mängutempo on igal nädalavahetusel palju lähedasem täna nähtule kui on seda Eestis. Meil olid Türgis peetud treeninglaagris küll väga head sõprusmängud, aga sõpruskohtumine on sõpruskohtumine," sõnas ta.

Muide, Türgi laagris sai vigastada Levadia tänavuse hooaja üks paremaid mehi Muamer Svraka, mistõttu tema täna Dundalki vastu ei alustanud. Bosnialase asemel pääses algkoosseisu Rasmus Peetson.

"Svraka ei teinud kümme päeva treeningutel kaasa. Olin alguses väga mures, et vigastus oli palju tõsisem. Tahtsin teda mängu lõpuks säästa," selgitas Rogic, miks Svraka ei alustanud, vaid 67. minutil Peetsoni välja vahetas.

Levadia - Dundalk paari korduskohtumine mängitakse täpselt nädala pärast Iirimaal. Mäng algab kell 21.45.