Hayden Paddon Rally Estonia testikatsel. Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
13. juuli 2018, 16:42

ÕL RALLY ESTONIAL | Hayden Paddon: Tänakuga me end siin võrdlema ei hakka

Hayden Paddon on üks kolmest Rally Estonia osalejast, kes lööb tänavusel hooajal kaasa WRC-sarjas. Hyundai piloot kinnitab, et Lõuna-Eesti teedel peetav võistlus on peaproov Soome ralliks.

„Läks väga hästi, saime parajalt katsetada ja masin toimib päris hästi,“ võttis uusmeremaalane testikatse kokku.

Täit pilti shakedown siiski ei andnud, sest erinevalt põhitrassist, oli testikatse üsna lauge. „Kogu rallil on päris palju hüppeid. See on vahva. Mõned hüpped on päris suured ning läheb kindlasti põnevaks,“ arutles Paddon.

Mõeldes Ott Tänaku juhtumile Sardiinia rallil, kas tehislikud trampliinid ohtlikud pole? „Täpsemalt saan vastata, siis kui katsed on läbitud. Aga testidel tundusin need igati turvalised. Piisavalt sujuvad ja ilma teravate nurkadeta,“ vastas Paddon.

Hyundai piloodile Eestimaa rajad meeldivad. Esimest korda käis ta siin mõned nädalad tagasi, kui kogu tiimiga põhjalikult testiti. „Meenutab mulle Skandinaaviat, samas tekib ka kodune tunne, lisaks leidub sarnasusi Poola ralliga. Siiani on kõik vägagi nauditav olnud,“ rääkis rallimees Maarjamaa teedest.

Paddon ei salga, et üks ja ainus eesmärk on olla parimas vormis kahe nädala pärast Soomes: „Aur kulub ainult testimisele! Muid sihte mul pole. Pean kahe nädala pärast olema parimas võimalikus hoos. Igal kiiruskatsel proovime midagi uut. Mõned asjad kindlasti õnnestuvad, teised mitte, aga üritame võimalikult palju infot koguda.“

Millised on võimalused koduradadel sõitva Tänaku vastu? „Ott on siin kindlasti väga kiire, ta teab radasid suurepäraselt. Me ei muretse tema pärast ja end võrdlema ei hakka. Keskendume vaid oma sõidule, et vajalikud asjad paika saada,“ ütles Paddon.