Kevin Anderson.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
13. juuli 2018, 22:02

Uskumatu poolfinaal Wimbledonis! Võitja selgitamiseks kulus 99 geimi, viimane sett 26:24!

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiri meeste üksikmängu esimene poolfinaal lõuna-aafriklase Kevin Andersoni (ATP 8.) ja ameeriklase John Isneri (ATP 10.) vahel venis 6 tunni ja 41 minuti pikkuseks. Lõpuks olid Andersoni võidunumbrid 7:6(6), 6:7(5), 6:7(9), 6:4, 26:24.

Ainuüksi viies sett kestis 2 tundi ja 55 minutit. Kumbki ei suutnud vastase servi kordagi murda, aga seisul 24:24 see Andersonil lõpuks õnnestus. Anderson lõi matši jooksul 49 ässa, Isner vastas 53ga.

Kokku pidasid Anderson ja Isner 99 geimi. Tegemist oli läbi aegade pikima meeste üksikmängu poolfinaali või finaaliga, mis on alates 1968. aastast suure slämmi turniiridel peetud. Senine rekord kuulus Rod Laverile ja Tony Roche'ile, kellel kulus 1969. aastal Austraalias võitja selgitamiseks 90 geimi.

"Sellistes tingimustes mängimine oli meile mõlemale raske. Lõpuks tundsime, et viik oleks õiglane lahendus. Võtan Johni ees mütsi maha, sest ma ei kujuta ette, kui raske tal olla võib. Ta on mind karjääri jooksul palju inspireerinud. Ta tegi suurepärase turniiri ja loodan, et ta tuleb tagasi tugevamana kui kunagi varem," ütles Anderson pärast kohtumist.

"Ma loodan, et see mäng on märgiks, et suure slämmi turniiridel tuleks formaati muuta. Johniga on seda varemgi juhtunud. Minu arvates ei tohiks mängud nii kaua kesta," lisas ta.

Kevin Anderson ja John Isner pärast kohtumist. Foto: ANDREW BOYERS

Läbi aegade pikima tennisemängu rekordit siiski ei ohustatud. 2010. aastal alistas seesama John Isner Wimbledoni meeste üksikmängu esimese ringi matšis prantslase Nicolas Mahut' pärast 11 tundi ja 5 minutit kestnud heitlust. Viies sett kestis üle 8 tunni ja lõppes seisul 70:68!

Pimeduse tõttu tuli toonane kohtumine kahel korral katkestada ja nii lõpetati teisipäeval alanud matš alles neljapäeval.

***

Finaalis kohtub Anderson kas Rafael Nadali või Novak Djokoviciga.