Vladimir Ivanov.Foto: Jörgen Norkroos
Tennis
14. juuli 2018, 14:38

Ivanov tuli juba 14. korda tennise Eesti meistriks

Eesti meistrivõistlused said eile väärika lõpu. Kuuendat korda krooniti meeste üksikmängu meistriks Vladimir Ivanov. Naispaarismängus said võidu Anet Angelika Koskel ja Helena Narmont.

Meeste üksikmängu finaalis alistas 31aastane Vladimir Ivanov kaks aastat noorema Morten Ritslaidi 6:2, 6:2, 6:2. Ivanov sammus finaali ülikindlalt, ainsa seti loovutas ta poolfinaalis Mattias Siimarile.

Ritslaidi teekond meistrivõistlustel oli pingelisem. Veerandfinaalis sai ta viiesetilises kohtumises jagu Kristofer Siimarist, kes omakorda alistas avaringis mulluse meistri Kristjan Tamme. Poolfinaalis alistas Ritslaid 7:6(5), 3:6, 6:2, 6:3 Daniil Glinka, kes suurüllatusena lülitas maratonlahingus 1:6, 7:5, 3:6, 7:6(3), 7:6(4) konkurentsist esimese paigutusega Kenneth Raisma.

Ivanovile oli see kuuendaks üksikmängutiitliks. Varasemad viis võitis ta järjestikku aastatel 2012-2016. Möödunud aastal Ivanov meistrivõistlustel kaasa ei teinud. Paarismängus on Ivanovil kuldmedaleid võidetud kaheksa (neli meespaaris ja neli segapaaris). Selle tulemusega on ta nüüd kõigi aegade arvestuses viies möödudes Ain Suurthalist. Kõige rohkem meistritiitleid on Toomas Leiusel (23 / üksikmängus 9), talle järgnevad Kristjan Lasn (18/9), Ottomar Alas (16/5) ja Heldur Hiop (15/5). Üksikmängus on seitse tiitlit Rene Buschil.

Naiste paarismängu finaal juunioride Anet Angelika Koskel / Helena Narmonti ja seenioride Liina Suurvarik / Piret Ilvese vahel kujunes väga pingeliseks ja võitja selgitamiseks läks vaja otsustavat setti. Paraku Ilves vigastas end ja kolmandas setis läksid Koskel / Narmont oma teed ja võitsid kohtumise  7:6(4), 4:6, 6:1. 15aastasele Koskelile ja 17aastasele Narmontile on see esimene meistritiitel.

Neljapäeval võitsid meistrivõistlustel naiste üksikmängus Katriin Saar, meeste paarismängus Siim Troost ja Robin Erik Parts ning segapaaris Maileen Nuudi ja Karl Kiur Saar. Kõigi nende jaoks olid need esimesed meistritiitlid.

Ratastoolitennises võitsid meistritiitlid meestest Viljar Villiste ja naistest Liis Simmul, hõbemedalid said Mait Mätas ja Signe Falkenberg ning pronksised autasud Urmo Voogla ja Kristi Viisimaa.