Hayden Paddon. Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
14. juuli 2018, 16:54

ÕL RALLY ESTONIAL | Hayden Paddon: armastan siinseid katseid, aga veel enam seda atmosfääri

Hayden Paddon (Hyundai) on Rally Estonial seni tippseltskonnast olnud aeglaseim, hoides Ott Tänaku ja Craig Breen´i järel kolmandat kohta. Vaatamata sellele õhkab uusmeremaalasest positiivsust ning mees on selgelt rahul.

„Pole hullu. Nii kiirel rallil tuleb meie autosse korralikult õhku. Tingimused on tegelikult väga head. Pealtvaatajale kindlasti sobib. Mõnus,“ kinnitas Paddon Õhtulehele, et ligi 30kraadine õhutemperatuur ei häiri teda sugugi.

Sama hea kui on Lõuna-Eesti ilm, on ka uusmeremaalase tuju. „See ralli on imeline. Armastan siinseid katseid, aga veel enam seda atmosfääri. Inimesed on rallile äärmiselt pühendunud. Tunne on nagu WRC-rallil. On suur rõõm siin sõita,“ säras ta.

Nagu piloot võistluse eelgi teatas, siis kulub põhirõhk Soome ralliks valmistumisele. Nõnda on päev pakkunud erinevaid katsetulemusi.

„Proovime väga palju erinevaid seadeid ja sellepärast võimegi mõnel katsel aega kaotada. Aga selleks siin olemegi, et informatsiooni koguda,“ rääkis Paddon. „Siiani on kõik asja ette läinud. On olnud nii head kui halba. Hiljem tuleb kogutud info kombineerida, et saada maksimaalne tulemus.“

Kuigi katsetamist on palju (nagu ka teistel), on Hyundai mehel üks katsevõit siiski käes. „See on vaid boonus. Me ei suru viimasel piiril. Testimisel ei saagi täiega suruda, tuleb olla stabiilselt kiire igal katsel,“ sõnas Paddon. „Katsevõit on tore, aga peame oma fookuse hoidma põhilisel eesmärgil.“

Kaheksa kiiruskatse järel on Paddon kolmas, Tänakust lahutab teda 22,3 ning Breen´ist 8,9 sekundit.