Belgia koondislased (vasakult) Mertens, Hazard ja De Bruyne tähistavad teist väravat ja kolmandat kohta.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
14. juuli 2018, 18:56

Belgia lepib pronksmedalitega, Inglismaa lahkub tühjade pihkudega (18)

Belgia alistas rahulikult kulgenud mängus inglased 2:0 ning lahkub MMilt lohutusauhinna, ehk pronksmedalitega.

Kaua ei pidanud väravat ootama, sest juba 4. minutil lükkas poolfinaali vahele jätnud Thomas Meunier Nasser Chadli tsenderdusest tulnud palli kindlalt väravasse. Ülejäänud poolaeg möödus peamiselt Inglismaa pallivaldamisega ja Belgia kiirrünnakutega. Kumbki pool aga midagi eriti ohtlikku tekitada ei suutnud ja emotsioonitu 45 minutit sai läbi. Iraani kohtunikul oli riietusruumi lausa nii kiire, et Belgia nurgalöök jäi nägemata.

Teisel poolajal jätkus Inglismaa pallivaldamine ning 69. minutil oli Eric Dieril ka suurepärane võimalus mänguseis viigistada. Tottenhami kaitsev poolik pääses Courtois’ga vastamisi, tõstis palli üle belglaste väravavahi, ent Alderweirelt klaaris joone pealt. Pronksmedali saatus otsustati kaheksa minutit enne kohtumise lõppu. Kevin De Bruyne eeltöö realiseeris väravaks Madridi Reali huviorbiidis olev Eden Hazard ning mäng oligi tehtud.

Belgiale seega pronks, üle ootuste hea turniiri teinud Inglismaa näppude vahele siiski midagi ei jäänud, maailmameistri ja hõbedameeskonna selgitavad homme Moskvas teist MM-tiitlit lootev Prantsusmaa ja esmakordselt nii kaugele jõudnud Horvaatia.