Ott Tänak Lõuna-Eesti teedel. Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
15. juuli 2018, 11:38

ÕL RALLY ESTONIAL | Teepuhastaja tööd "nautiv" Tänak üritas korraldajatega kokkuleppele saada, aga ei õnnestunud

Rally Estonial peab Ott Tänak kogu võistluse startima esimeselt stardikohalt, mis tähendab, et tolmused ja lahtise kruusaga Lõuna-Eesti teed peab just tema lahti lükkama. 

"Lootsime läbirääkimised edukalt läbi viia, et saaks ka kellegi jäljes sõita. Testi eesmärgil oleks see kindlasti positiivne olnud. Aga korraldajad polnud huvitatud," sõnas Tänak pärast teise võistluspäeva teist kiiruskatset. 

Pärast päeva esimest katset ütles eestlane ralliraadiosse, et lahtise kruusa peal sõitmine võrdub põhimõtteliselt uisutamisega. Selle katse Tänak siiski võitis, kuid teisel mõõduvõtul kasutas taganttulija eelise ära Breen, kes hommikuste hädade tõttu hiljem rajale pääses. 

Sellele vaatamata on meie mehel jälitajate ees turvaline edu. Hayden Paddon jääb temast maha veidi üle poole minuti. Kuigi vahe on turvaline, ei kavatse Tänak midagi hoidma jääda. 

"Sõidan samamoodi edasi," kinnitas rallimees. "Nipet-näpet mingisuguseid detaile proovime, aga praegu on pilt üsna hästi selge, mida soovime enne Soomet saada. Oleme hästi valmistunud." 

Rally Estonial on jäänud sõita veel kolm kiiruskatset, võistlus lõppeb kell 14.47 Elva linnatänavatel.