Ott Tänak. Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
15. juuli 2018, 15:57

ÕL RALLY ESTONIAL | Võidukas Ott Tänak: täna me veel Soomeks valmis pole (3)

Rally Estonial läks kõik nii nagu minema pidi. Toyotaga kihutav Ott Tänak haaras esimesest kiiruskatsest juhtohjad ning hoidis neid kindlalt lõpuni välja. 

"Oli lahe nädalavahetus. Järjekordselt väga hästi korraldatud ralli," rõõmustas Tänak vahetult pärast seda, kui ta oli oma Toyota Elva linnakatselt Tartu kaarsilla juurde toimetanud. "Kolm WRC masinat tähendab, et oli suhteliselt maksimum, mida siit võistluselt võtta sai." 

Kuigi viimasel päeval oli nii Craig Breen´il (Citroen) kui ka Hayden Paddonil (Hyundai) erinevaid probleeme ja vahe kärises väga suureks, oli meie mees ka võrdsetel tingimustel WRC-sarja konkurentidest selgelt üle. Vaatamata sellele, et teha tuli rajapuhastaja tööd. 

"Oleme kodused ja tingimused on meile tuttavad. Meie kohustus oli siin kiire olla," tõdes Tänak. 

Saarlane tunnustab ka publikut, keda oli kogu nädalavahetuse jooksul kaasa elamas meeletult. "Mida aeg edasi, seda populaarsemaks ralli läheb," arutles ta. "Teeb heameelt, et on rahvast, kes tahab ja viitsib kaasa elada." 

Tänaku sõnutsi oli kõige tähtsam leida kiirete radade sõidurütm, sest viimastel aegadel on sõidetud Lõuna-Euroopa kurvilistel teedel. Suures plaanis suudeti Soome ralliks seatud eesmärk täita, kuid veidi vähem kui kahe nädalaga tuleb veel nii mõndagi timmida. 

"Olude poolest on Soome ralli veidi erinev nii pinnase kui ka iseloomu poolest. Siinne ralli on pigem Poolaga sarnane. Aga kiiruse, hüpete ja raja keerukuse osas on tehtud üsna head tööd," ütles Tänak. "Täna ei saa veel kindlasti öelda, et oleme juba Soomeks valmis." 

Aega veel veidi on. Enne 26. juulil algavat võistlust Soomes, saab Tänak masinat ka põhjanaabrite radadel testida.