Ralf Aron (keskel) poodiumil. Foto: Facebook @fiaf3europe | Thomas Suer
Auto-Moto uudised
15. juuli 2018, 16:33

Vips jätkab uustulnukate arvestuses teisena. 

VINGE! Ralf Aron hiilgas Vormel-3 sarjas kahe sõiduvõiduga

Euroopa Vormel-3 sarja neljandal etapil Zandvoorti ringrajal Hollandis näitasid meie mehed Ralf Aron (kaks etapivõitu) ja Jüri Vips (kaks esikümnekohta) head minekut. 

Prema Powerteami masinat rooliv Aron sõitis kvalifikatsioonisõitudes välja ringiajad, mis andsid nädalavahetuse kaheks esimeseks sõiduks teise stardikoha. Kolmandas sõidus pidi ta leppima aga 17. stardikohaga. 

Laupäeval toimunud avasõidus sai Aron kohe esimeses kurvis mööda parimalt stardikohalt alustanud tiimikaaslasest Guanyu Zhoust ning hoidis esikohta ruudulipu kukkumisena. Teine võistlussõit oli kui deja vu, sest ka seal möödus Aron esimeses kurvis esimesena startinud Daniel Ticktumist ning finišeeris esimesena. Kolmandas sõidus õnnestus Aronil oma positsiooni parandada vaid kolme koha võrra ning ta finišeeris 14ndana otse Mick Schumacheri selja taga. 

Jüri Vipsi (Motopark) nädalavahetus algas kvalifikatsioonis välja sõidetud 9. ja 8. stardikohaga. Pühapäeval toiminud kolmandaks sõiduks õnnestus tal aga välja sõita teise stardikoha vääriline ringiaeg. 

Esimeses sõidus parandas Vips hea stardiga oma positsiooni kolme koha võrra, kuid möödasõitudevaesel ringrajal tuli seejärel leppida kuuenda kohaga. Teises sõidus finišeeris Vips kaheksandana, kolmandas sõidus langes eestlane ebaõnne ohvriks ning langes kehva stardiga sõitjaterivi lõppu ning finišeeris lõpuks 15. kohal. 

Ralf Aron: "Kvalifikatsioon oli kerge pettumus, sest esimesteks sõitudeks jäin napilt parimast stardikohast ilma. Kolmandaks sõiduks head stardikohta ei saanud, sest esmalt jäi ette üks aeglasem auto, seejärel oli ühe väljasõidu järel rada kruusane ja lõpuks pandi välja ka kollased lipud. Olin enne esimest starti veidi mures siduri pärast, aga start õnnestus siiski hästi. Zhou üritas rünnata, aga ma teadsin, et hiljem võib see talle rehvide kulumise tõttu kätte maksta ja nii läkski. Teises panime stardi järel Ticktumiga korraks rattad kokku, aga auto jäi siiski terveks ja rohkem sõidu vältel mingeid muresid polnud. Prema võistkond on teinud head tööd ja auto oli nädalavahetusel väga hea. Viimases sõidus ei hakanud enam eriti riske võtma. Kokkuvõttes väga hea nädalavahetus."

Jüri Vips: "Kvalifikatsioonis oli ka parem stardikoht võimalik, aga kiirel ringil jäin ühe aeglasema auto taha kinni. Aga kolmandaks sõiduks saavutatud teine stardikoht oli väga hea tulemus. Avasõidus tegin kõik, mis võimalik ja võitlesin tiimikaaslase Dan Ticktumiga viienda koha pärast, aga ta kaitses oma positsiooni hästi. Teises sõidus sain samuti stardist hästi minema, aga heitluses ühe konkurendiga sattusin raja servale ja kaotasin sellega paar kohta, mida hiljem tagasi võita enam ei õnnestunud. Viimases sõidus tegi Dan parimalt stardikohalt valestardi ja tema liikumist nähes kaotasin keskendumise, start ebaõnnestus täielikult ning langesin viimaseks. Sealt ei õnnestunud enam 15. kohast kõrgemale tõusta."

Nelja etapi kokkuvõttes on FIA F3 Euroopa meistrivõistluste punktitabeli tipp äärmiselt tasavägine: Armstrongil (uustulnuk) on koos 131 punkti, Ralf Aronil 126,5 ja Zhoul 121. Vips hoiab 82 punktiga 6. kohta, uustulnukate arvestuses on ta aga teisel kohal.