Magnus Kirt.Foto: Aldo Luud
Spordiblogi
16. juuli 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | EMi medalisoosik Kirt ja tubli Laanmäe, vutiklubide trööstitud euromängud, naisvehklejate medalilootus

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 16. juuli valik.

PLUSS

Eesti odamehed näitasid vägevaid kaari. Magnus Kirt sai peaaegu kätte maagilise 90 meetri joone, Tanel Laanmäe täitis EM-normi. Kirt paugutas Rabati Teemantliiga etapil uueks Eesti rekordiks 89.75 ning kinnitas spordisõpradele taaskord, et on augustikuisel EMil selge medalisoosik. Viimasel ajal ohtralt tervisemurdega kimpus olnud Laanmäe sai Tšehhis kirja 82.36 ning lisarõõmu pakub tõik, et tema soorituses oli veel varu.

Magnus Kirt. Foto: Aldo Luud

MIINUS

Eesti jalgpalliklubide kohutav saldo Vana Maailma sarjades. Maarjamaa vutitiimid pidasid eelmisel nädalal neli kaotusega lõppenud euromängu. Ainsa värava eest hoolitses Meistrite liiga esimeses eelringis FC Flora, kes kaotas 1:4 Be'er Sheva Hapoelile. Aste madalamas Euroopa liigas jäid nullile nii FCI Levadia (kaotas 0:1 Dundalkile), Nõmme Kalju (0:3 Stjarnanile) kui ka Narva Trans (0:2 Željezničarile). 

FC Flora ainsa värava Iisraeli meistri võrku lõi penaltipunktilt Rauno Sappinen. Foto: Martin Ahven

ENNUSTUS

33% on tõenäosus, et Eesti naisepeevehklejad võidavad MMilt vähemalt ühe medali. Tiitlivõistlus saab kvalifikatsiooniturniiriga alguse sel neljapäeval, kulda ja karda jagatakse pühapäeval. Meie naistest lähevad vehklemisrajale Irina Embrich, Katrina Lehis, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva, kellest kolm viimast võitsid juunikuiselt EMilt vastavalt kulla, hõbeda ja pronksi.

Katrina Lehis. Foto: Martin Ahven