Paul Pogba tähistab koos prantslastega oma kodumaa 3:1 juhtima viimist.Foto: Martin Meissner
Jalgpalli MM
15. juuli 2018, 19:53

STATISTIKAPOMM | Magushapu Mandžukic ja Prantsusmaa võitmatu duo (3)

Jalgpalli MMi kauaoodatud finaalis alistas Prantsusmaa 4:2 Horvaatia ning krooniti 20 aastat pärast esimese tiitli võitmist maailmameistriks. Õhtuleht vaatab põnevate faktide abil kohtumisele otsa.

Horvaatia teise värava löönud Mario Mandžukicist sai 5. mängija ajaloos, kes on saanud tabamuse kirja nii Meistrite liiga või selle eelkäija kui ka MM-finaalis. Lisaks Mandžukicile on sellega hakkama saanud ka Gerd Müller, Zinedine Zidane, Ferenc Puskas ja Zoltan Czibor.

Ühtlasi on Mandžukic MMide ajaloos 2. pallur, kes löönud ühes kohtumises tabamuse nii enda kui ka vastaste võrku. Horvaat tõusis Venemaal 1978. aastal sama saavutuse kirja saanud Ernie Brandtsi kõrvale.

19 aasta ja 207 päeva vanuselt sai Kylian Mbappest MM-finaali üks nooremaid väravalööjaid. Prantslasest nooremana on MM-finaalis tabamuse kirja saanud vaid Pele (17 aastat ja 249 päeva).

Kylian Mbappe. Foto: Francisco Seco

Finaalist oli mängitud 37 minutit ja 56 sekundit, kui Prantsusmaa tegi Horvaatia väravale esimese pealelöögi. Selleks oli Antoine Griezmanni realiseeritud penalti, mis viis prantslased 2:1 juhtima. 

11 resultatiivsuspunkti on suurturniiridel kogunud Horvaatia äss Ivan Perišic. Täna 1:1 viigivärava löönud Milano Interi ääremees on MMil ja EMil löönud seitse väravat ning andnud neli väravasöötu. Rohkem resultatiivsuspunkte pole MMidel kogunud ükski teine horvaat.

5 väravat on Perišic MMidel löönud. Horvaatidest on rohkem - 6 - suutnud vaid legendaarne Davor Šuker.

Ivan Perišic. Foto: Martin Meissner

Rekordilised 12 omaväravat löödi sel MMil. Finaalis aitas saldo kasvatamisele kaasa Mandžukic, kelle omavärav prantslased 1:0 juhtima viis.

1. korda löödi MM-finaalis omavärav.

0 kohtumist on Prantsusmaa koondis kaotanud, kui algkoosseisus on platsile saadetud nii Paul Pogba kui ka N'Golo Kante.

Tänases finaalis löödud 6 väravat on rohkem, kui neljas eelmises MM-finaalis kokku.