Alan Shearer. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
15. juuli 2018, 20:28

Inglismaa vutieksperdid nüpeldasid kohtunikku: see polnud penalti, see polnud karistuslöök! (16)

Prantsusmaa ja Horvaatia MM-finaalile jättis oma jälje ka mängu peakohtunik Nestor Pitana. Vähemalt nii arvavad Inglismaa jalgpallieksperdid Roy Keane, Alan Shearer, Rio Ferdinand ja teised.  

Prantsusmaa avas mänguskoori Mario Mandžukici omaväravast. Horvaat pani õnnetult pea vahele Antoine Griezmanni karistuslöögile, mille prantslane teenis aga sukeldudes.

Prantsusmaa teine värav sündis hoopis penaltipunktist, pärast seda kui Pitana videokohtuniku soovitusel olukorda televiisorist üle vaatama läks. Nurgalöögi järgses olukorras tabas Blaise Matuidi pealöök Ivan Perisici kätt ning õigusemõistja arvates oli see 11meetri karistuslöögi vääriline rikkumine. 

"Jalgpall on kõige vingem mäng siin planeedil, kuid see [penalti] otsus oli lihtsalt rõve," sõnas Roy Keane ITV ülekandes. "Horvaatia mängijad väärivad paremat kohtlemist. See oli naeruväärne otsus ja ma olen maruvihane. See oli häbiväärne. See kohtunik pole ealeski jalgpalli mänginud."

"Kus on kaine mõtlemine? Me peaksime rääkima mängijatest, kuid selle asemel räägime kohtunikust ja ennekõike sellest idioodist," jätkas ta. 

Samal arvamusel oli ka legendaarne Inglismaa koondise ründaja Alan Shearer. "See ei olnud mitte mingil juhul tahtlik käega mängimine. See pall tabas teda meeletu kiirusega. Kohtunik tegi MM-finaalis väga suure vea." Sama arvasid ka Rio Ferdinand ja Jürgen Klinsmann. 

Lisaks oli ründajal oma arvamus Griezmanni sukeldumise kohta. "See oli naeruväärne otsus. Horvaatia kaotas kohtumise karistuslöögi tõttu, mis polnud tegelikult karistuslöök ja penalti tõttu, mis polnud tegelikult penalti. Griezmann sukeldus selles olukorras!"

Endise tippkohtuniku Mark Clattenburgi hinnangul tegi Pitana penaltiolukorras samamoodi vale otsuse. "Tema käed olid loomulikus asendis ega liikunud palli suunas. See polnud penalti," sõnas endine arbiter.