Fännid märulipolitseiga tõtt vaatamas. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
16. juuli 2018, 10:25

VIDEO | KOHUTAV! Pariisi tänavad muutusid sõjatandriks, kaks fänni kaotas tähistamishoos elu (39)

Prantsusmaa jalgpallikoondis krooniti pühapäeva õhtul teistkordselt maailmameistriks. Venemaal toimunud MM-finaalis alistati tulemusega 4:2 Horvaatia. 

Vahetult pärast kohtumise lõpuvilet pandi Pariisi tänavatel püsti tõeline võidutants, mis paraku arenes edasi ülelinnaliseks mässuks. Ülemeelikuks läinud fännide ohjeldamiseks pidid ametivõimud ühel hetkel tänavatele tooma märulipolitsei ning poolehoidjate ohjeldamiseks kasutati veekahureid, pisargaasi ja kumminuiasid.

"Tähistused läksid üle mässuks veidi peale südaööd. Arc de Triomphe'i lähedal olnud poode rüüstati ja vahele astunud tavapolitseinikud langesid samamoodi rünnakute ohvriks," sõnas Pariisi politsei pressiesindaja. 

Teistes Prantsusmaa linnades asjad nii üle käte küll ei läinud, kuid paraku juhtus seal veelgi hirmsamaid õnnetusi. Annecy linnas murdis üks 50aastane poolehoidja oma kaela, kui hüppas pärast Prantsusmaa võitu pea ees kanalisse. Saint-Felixis jättis 30aastane vutifänn oma elu, kui kaotas võitu tähistades oma auto üle kontrolli ning kihutas suurel kiirusel vastu puud.