NaksitrallidFoto: Kuvatõmmis/Youtube
Film
16. juuli 2018, 15:10

TOP5 | Kodumaised filmid, mis võiksid saada uusversiooni (38)

Kultusfilm "Mehed ei nuta" saab tuleval aastal uusversiooni. Õhtulehe filmieksperdid vaatasid natuke ajas tagasi ja panid kirja mõned filmid, mis võiksid samuti uues kuues tagasi tulla. 

Lastefilmid

Mõned lastefilmid, mis on südamelähedased, kuid tänapäeva lastele ehk liialt hirmutavad, võiksid saada uusversiooni. Leebema kuue võiks saada „Nukitsamees“, tänapäevasemate maskeeringute ja efektidega. Multifilm „Naksitrallid“ võiks aga tagasi tulla praegu nii tavapärases 3D-formaadis.

 

„Kevade“, „Suvi“, „Sügis“

Need filmiklassikasse kuuluvad linateosed võiksid pisut teise nurga alt tagasi tulla, näiteks õudustriloogiana. Eestis on õudusfilmi žanr nagunii suhteliselt katmata ja saaks algust teha.

 

„Siin me oleme“

Peaosades võiks ekraanile astuda Evelin Võigemast või Merle Palmiste, kaasaegse Ervin Abeli rolli võiks enda peale võtta Argo Aadli.

 

„Viimne reliikvia“

Selle filmi puhul lähevad arvamused uusversiooni tegemisest lahku. Ühest küljest ütleb Hollywoodi loogika, et uusversioone on mõtet teha vaid väga headele filmidele, seega võiks „Viimne reliikvia“ kaasaegse kuue saada küll. Uusversioonis võiks siis näha rohkem verd, tuld, mõõgavõitlust ja põnevust. Teisalt arvatakse, et kui sellest filmist tuleks uus variant, ei annaks vaatajad seda andeks, sest on asju, mida ei tohiks näppida.

 

„Täna öösel me ei maga“

„Täna öösel me ei maga“ vääriks ehk ka vigade parandust. Siinkohal võiks mõne arvates teha ka filmi sellest, kuidas tehti väidetavalt Eesti halvim mängufilm. Midagi sarnast USA mulluse „The Disaster Artistiga“.

Mitte ükski film

Eesti film ei vaja reanimatsiooni, vaid uuesti sündimist. Ükski film ei vaja, et sellest tehtaks uusversioone. Rikub sellegi hea, mille nostalgia on vahepeal tekitanud.