Aet Süvari. Foto: Heiko Kruusi
Jalgpalli MM
16. juuli 2018, 17:07

Aet Süvari MMist: Hispaania kaotus oli väga valus ning raske alla neelata (19)

ETV jalgpallistuudio juht Aet Süvari on tulihingeline Hispaania poolehoidja. Seetõttu on tal pühapäeval lõppenud MMi kõige võimsam mälestus nukrapoolne. Tema lemmik kaotas kaheksandikfinaalis võõrustajale Venemaale.

„Kõige meeldejäävam – just valu poolest – on kaotus hispaanlastele,“ tunnistab Süvari. „Ma olen nii hardcore Hispaania fänn ja kaotada penaltitega Venemaale, kes minu meelest ei ole suurem tiim ega asi, see oli valus. Muidugi, müts maha nende ees. Seda, mida tegid, tegid hästi. Väga paljud ütlevad, et miks nii kaitsvalt mängida, aga valid taktika, mis viib sihile. Aga see kaotus oli väga valus ning raske alla neelata.

Seekord läks kuidagi hinge ka Mehhiko. Väga meeldis nende esimene mäng Saksamaaga, mis nad võitsid. Nende väravavaht Ochoa on nii kihvt! Tore, et nad alagrupist edasi said, kuid kahju, et Brasiiliale alla jäid. Jälle see vana needus, et ei saa kaheksandikfinaalist kuidagi edasi.

Siis jääb meelde, et Messi ei suutnud Argentinat tassida, aga mina nii kriitiline ei oleks ühe jalgpalluri suhtes. Oli MM, kus võidutses meeskondlik mäng ja kus staaridele toetumine ei pääsenud maksvusele. Kui Argentina jooksis lati alt läbi, siis ei ole mõtet vastutust ainult Messi õlule panna. Kahju, et ei suutnud särada ja oma karjäärile äärmiselt tähtsat karikat lisada.

Kõige kihvtim oli Jaapani ja Belgia mäng. Ootamatu, kiire, lõbus. Mäng, mida vaatasin rõõmuga ja kuigi olin Belgia poolt, siis lõpus oli jaapanlastest kahju.

Väga meeldis mulle mäng Prantsusmaa ja Belgia vahel. Käisin ise Peterburis mängu vaatamas ja see oli meeldejääv kogemus. Atmosfäär staadionil ja selle ümber oli vägev. Olen varem käinud Meistrite liiga poolfinaalil, aga nüüd oli atmosfäär kuidagi erakordsem. Aga ilmselt omistame selle erakordsuse ise endale peas.

Hispaanlaste järel ma olingi prantslaste poolt, nii et mulle tulemus sobis. Töö juures tehtud ennustusvõistlusel lootsin ka prantslaste peale. Tundus, et neil on sisu võita.“