Neljapaat koosseisus Kaur Kuslap (paremal), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä pole tänavu veel õiget minekut leidnud.Foto: Fred Killing / Eesti Sõudeliit
Sõudmine
17. juuli 2018, 08:53

Sõudjad ei saa kuidagi paate liikuma (1)

Homme selgub, millistest sõudjatest moodustatud nelik sõidab augusti alguses Šotimaale Strathclyde’i Euroopa meistrivõistlustele. 

Treener Matti Killingul mõtteainet jagub, sest nädalavahetusel toimunud Luzerni MK-etapil hõivasid meie kvartetid kaks viimast kohta. Vanem ja kogenum nelik (Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä) oli noorematest ametivendadest (Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos) B-finaalis küll seitsme sekundi jagu kiirem, ent nende sõit ei jätnud Killingule parimat muljet. 

„Vanem punt liikus küll veidi paremini, ent ometigi lagunes töö lõpuosas pärast seda, kui Prantsusmaa alustas spurti,“ vahendas Killingu sõnu sõudeliidu kodulehekülg. „Nooremal seltskonnal läks sõit roolimise nahka.“

Kuigi hooaja alguses kuulutas Killing, et tema südamesoov on moodustada tipptasemel neljase kõrvale ka konkurentsivõimeline kahepaat, jäi see plaan katki. Põhjus konkreetne: ühtki kooslust ei saadud soovitud moel liikuma. Nii osales Eesti juba juuli alul Leedus toimunud Merevaigust Aerul samade nelikutega, millega nüüd Luzerniski. 

Kvartett Kuslap-Endrekson-Raja-Jämsä istus ühes paadis ka juuni alguses Belgradi MK-etapil, kus võideti B-finaal ehk saadi kokkuvõttes üheksa paatkonna seas seitsmes koht. Niisiis on too kooslus saanud korduvalt oma võimeid näidata, kuid eestlastele omaselt head minekut pole väljaspool treeninguid veel näidatud. Treeneri sõnul puuduvat meestel tehnilise töö stabiilsus.

Sõudjate hooaja tipphetk on septembris Bulgaarias toimuv MM.