Järgmisel hooajal püüab Kalev/Cramo kõigepealt kerkide Eesti-Läti ühisliiga tšempioniks, alles pärast seda mängitakse välja kodune meistritiitel. Foto: Aldo Luud
Korvpall
17. juuli 2018, 15:38

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigasse soovib pääseda 7 Eesti ja 9 Läti klubi (1)

Eile jõudis kätte korvpalli Eesti-Läti ühisliiga registreerimise tähtaeg. Eesti poolelt on asi selge – liigas soovib osaleda seitse klubi, kes kõik on oma soovi registreerimistaotlusega kinnitanud.

Kahe alaliidu ühine otsus oli, et lõpliku liiga koosseisu kinnitamise ja muude puuduste likvideerimise tähtajaks määrati 2. august. Peamiselt tuleb selgeks saada Läti poole osalejate arv.

Lätist avaldas soovi osaleda üheksa klubi, kuigi esialgu lepiti kokku, et lõunanaabrid saavad kaheksa kohta. Korvpalliliidu pressiteates seisab, et Eesti pool oli arvestanud eelneva kokkuleppega. Ootamatu lisanduja on BK Kekava meeskond. Lõplik otsus, kes liigas osalevad, tehaksegi augusti teisel päeval.

Õigeaegselt esitas registreerimistataotluse 16 võistkonda:

BC Kalev/Cramo

Tartu Ülikool

AVIS UTILITAS Rapla

Pärnu Sadam

Valga/Valka Maks&Moorits

Tallinna Kalev/TLÜ

TTÜ KK

***
BK Ventspils

Riia VEF

BK Jurmala

BK Ogre

Liepaja

Latvijas Universitāte

BK Kekava

Valmiera Glass

BK Jekabpils

***

Liiga ajakava koostatakse ühiselt augusti lõpuks. Kindel on, et liiga alustab 28. ja 29. septembril (MM-kvalifikatsioonimängude „aken“ saab läbi 18. septembril), kõik meeskonnad mängivad põhiturniiril omavahel kaks korda läbi, misjärel kaheksa ülemist meeskonda alustavad play-off'i.

Neli paremat mängivad 5.-6. aprillil ühisliiga Final Four'i. Pärast Eesti-Läti finaalturniiri mängitakse välja vastavalt Läti ja Eesti meistritiitel – veerandfinaalid, poolfinaalid ja medalimängud. Eesti play-off’iks tekib asetus vastavalt Eesti-Läti liiga paremusjärjestusele (järjestus pärast finaalturniiri).

Lisaks otsustati, et eestlased-lätlased on liigas nn kohalikud mängijad ning neid välismaalase litsents ei puuduta.