Janar Talts (palliga).Foto: Aldo Luud
Korvpall
17. juuli 2018, 16:20

TLÜ/Kalev ootab Janar Taltsi ja Tanel Soku vastuseid

Kevadel Eesti korvpalliliiga poolfinaalist välja jäänud Tallinna Kalev/TLÜ on loodavas Eesti-Läti ühisliigas sihiks seadnud pääsu kaheksa hulka ehk veerandfinaali jõudmise. Eesmärgi täitmiseks oleks vaja meeskonda pisut tugevdada.

Klubi mänedžer Oliver Läll ütles Õhtulehele, et Tartust üle jäänud Janar Taltsile ja Tanel Sokule on oma nägemus esitatud, nüüd oodatakse vastust. 35aastase Taltsi puhul pole täielikult välistatud ka karjääri lõpetamine, aga pigem sooviks ta edasi mängida. Kelle rivistuses, pole ta aga otsustanud.

Kirjalik leping on väikesel Kalevil vaid Bamba Falliga, ülisuure tõenäosusega jätkavad ka mitmed kogenud tegijad, näiteks Mario Paiste ja Kaido Saks.

Kui Taltsi ja Sokuga läbirääkimised õnnestuvad, piirdutakse lisaks Fallile ilmselt vaid ühe välismaalasega. „Kui Eesti mehi väheks jääb, tuleb mujale vaadata. Kellegagi tuleb ju mängida,“ rääkis Läll.

Rapla vaatab mujale

Taltsile ja Sokule oleks taseme poolest loogiline maandumispaik ka Rapla Avis/Utilitas, aga klubijuht Jaak Karp sõnas, et Rapla pole nendega kontaktis olnud.

"Nad on kahtlemata head mängijad, aga soovime komplekteerida pisut nooremat meeskonda," lausus ta.

Kindlaid kokkuleppeid Raplal veel ei ole. Mullustest välismaalastest loodetakse Dominique Hawkinsi jätkamist, Nolan Cressleri, Devonte Upsoni ja Domagoj Bubalo vastu erilist huvi pole.

Rapla eestlastest on vahest suurim küsimärk Indrek Kajupank. Pärnu pakkumisest otsustas 30aastane äär loobuda, aga kindlaks Rapla-meheks teda veel pidada ei saa.

Pärnul eestlased koos

Pronksiseerias Raplale alla jäänud Pärnu Sadamas jätkavad kindlasti kaheksa pallurit: Siim-Markus Post, Sten Saaremäel, Rannar Raap, Saimon Sutt, Mihkel Kirves, Artur Konontšuk, Tormi Niits ja Karl-Martin Kask.

Klubijuhi Johan Kärbi sõnul eestlasi ilmselt juurde ei võeta, küll loodetakse lähiajal sotid selgeks saada paari pika välismaalasega. Mullusest koosseisust ei jätka seega praeguse seisuga Karl-Johan Lips, Timo Eichfuss ja serblane Nemanja Miljkovic.

Et teistel positsioonidel on Pärnul võrreldes konkurentidega vähem viskejõudu, vaadatakse võõrleegionäride osas mängijate otsa, kes suudavad ohtlikud olla ka kaugemalt kui paar meetrit.

„Hea viskajana oleks Kajupank oleks meie süsteemi väga hästi sobinud, selles mõttes on kindlasti kahju,“ ütles Kärp.