Rein Taaramäe 10. etapi lõpus.Foto: BENOIT TESSIER
Jalgrattasport
17. juuli 2018, 20:45

Taaramäe: kui oled surnud, pole võimalik mäest kiiresti alla minna

Jalgrattur Rein Taaramäe on juba aastaid rääkinud, kui palju ta ihkab Tour de France'i etapivõitu. Direct Energie proff ei suutnud täna veel unistust täita, aga 10. etapi kolmas koht näitas, et särtsu tal jagub.

Eelviimase tõusu keskel, umbes 36 km enne lõppu, pääses eestlane aga üksinda minema. Vahe jälitajatega kasvas korraks üle 40 sekundi, aga õige pea püüdis hilisem etapivõitja Julien Alaphilippe (Quick-Step Floors) ta kinni.Laskumisel ei suutnud Taaramäe prantslase tempot kannatada ja viimasel raskel tõusul kasvas vahe kiirelt üle minuti. 

Taaramäe rääkis portaalile Cyclingpro.net, mis otsustavatel hetkedel juhtus. "Kahjuks oli Julien tugevam kui mina, Ta oli tänastest jooksikutest kõige parem. Mul oli pisut probleeme rattaga ja kui oled surnud, pole võimalik kiiresti mäest alla minna. Ma olen üldiselt hea laskuja, aga ta jättis mind kiirelt maha," selgitas eestlane.

Varem polnud Taaramäe ühtegi Tour de France'i etappi esikolmikus lõpetanud. 2011. aastal sai ta parimal juhul 8. koha, aga lõpetas üldarvestuses 11. positsioonil.

Viiest tänasest mäefinišist neljal punkte teeninud Taaramäe on mäekuninga arvestuses 28 punktiga teisel kohal. Alaphilippe jääb 13 punkti kaugusele.