Rein Taaramäe.Foto: Teamdirectenergie.com
Jalgrattasport
18. juuli 2018, 11:33

Taaramäe kolmandast kohast: sain meeliülendava ja emotsionaalse kogemuse (1)

Eilsel Tour de France'i 10. etapil kolmanda koha saanud jalgrattur Rein Taaramäe ütles Õhtulehele, et kuigi soov oli võita, tegi pikalt eesotsas püsimine meele rõõmsaks.

"Tour de France'i etapi kolmas koht - käib kah. Pigem meeldis mulle agressiivsus, mida üles näitasin. Touril pikalt pildis olla on väga emotsionaalne ja minu jaoks uus kogemus. Varasemalt olen proovinud kas koos liidergrupiga püsida, näiteks Astanas tiimi aidata või olen lihtsalt kehva olnud. Eilne oli meeliülendav ja nagu ma ütlesin, emotsionaalne. Just selline sõitja olengi soovinud olla," meenutas ta tänavuse Touri esimest mägietappi.

Taaramäe esitusele aitas kaasa ka korralik eeltöö. Nimelt sõitis ta kevadel 10. etapi läbi ja tegi trassi võtmekohad selgeks.

"Etapp ja tõusunurgad olid enam-vähem meeles. Rasketel momentidel teadsin, millal tuleb laugem tõusuosa. Utsitasin end raskemate kohtade peal pingutama, lohutades end sellega, et varsti tuleb mõnisada meetrit siledamat osa," selgitas Direct Energie rattur.

Täna ja homme on Alpides kavas eilsega võrreldes veelgi raskemad etapid, siis käheb trass enne Püreneedesse jõudmist kergemaks.

Küsimusele, et kas kolmas koht näitas, et jalgades võiks etapivõidu püüdmiseks ka edaspidi särtsu olla, vastas ta lihtsalt: "Ei tea."