Hockenheimi ringrajal järgmistel aastatel ilmselt võidusõitu ei näe.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
18. juuli 2018, 13:26

TOHOH! Saksamaa võib F1 kaardilt mõneks ajaks kaduda

On täiesti reaalne, et sel nädalavahetusel toimuv Saksamaa Grand Prix võib jääda mõneks ajaks viimaseks. Nürburgring on majandusraskustes olnud juba aastaid ning Hockenheim ei saa igal aastal võidusõiduga miinustesse jääda.

Kohaliku poisi Sebastian Vetteli jaoks on Hockenheim 'alati midagi erilist' olnud, tegevdirektor Toto Wolff on põnevil, et Mercedes koju naaseb ning tribüünid on eeldatavalt sama täis kui 2006. aastal, mil Michael Schumacher seal oma viimasel F1 hooajal võidu võttis.

Seega paljud ootavad Saksamaa etappi väga, kuid nagu eelmisel ja 2015. aastal, ei toimu Saksa GP-d ka järgmisel aastal ning äärmiselt kahtlane on ka 2020.

"On ärritav näha, et me pole nii suurele motospordiriigile nagu Saksamaa lahendust leidnud - ja silmnähtavalt pole keegi valmis ringrada toetama ja majanduslikku riski nende õlult võtma," lausus Vormel 1 turundusjuht Sean Bratches Auto Bild Motosport ajakirjale. Bratchesi sõnul töötab F1 loomulikult lahenduse nimel, kuid see eeldaks ka paindlikkust ringraja poolelt.

Maksa kohe, teeni tagasi ainult piletimüügiga

Põhjus on lõppude lõpuks lihtne, Saksamaa ringrajad ei suuda maksta kaheksakohalist summat, mis on vajalik võidusõidu korraldamiseks ja seda igal aastal. Kulu on 17.2 miljoni euro regioonis, tagasi saab teenida vaid piletimüügiga. Kõik teised tuluallikad nagu reklaamtahvlid rajal, VIP külalised ja teleõiguste müük lähevad otse F1 taskusse.

Eks näis, mis Hockenheimist ja Saksamaa etapist saab, kuid oleks kahju nii ajalooline ja hea atmosfääriga võidusõit F1 kaardilt kaotada.