Kawhi Leonard.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
18. juuli 2018, 16:27

Paksu verd tekitav supertehing NBAs: Spurs saadab Kawhi Leonardi Torontosse!

Korvpalliliigas NBA sai teoks selle suve suurim vahetustehing. Mulluse hooaja sisuliselt vahele jätnud San Antonio Spursi superstaar Kawhi Leonard liigub Toronto Raptorsisse, vastupidise teekonna peab ette võtma Raptorsi suurim skooritegija DeMar DeRozan.

ESPNi teatel saab Raptors endale ka kaitsespetsialisti Danny Greeni, Spurs hangib aga noore Austria tsentri Jakob Pöltli ja 2019. aasta draft'i Toronto esimese ringi valiku.

Toronto ja San Antonio pidasid läbirääkimisi juba kaks nädalat. Hoolimata kuulujuttudest teatas Raptors paar päeva tagasi DeRozanile, et tema ei liigu kuhugi. DeRozan postitas uudise peale oma Instagrami kontole pahase teksti - 28aastane ameeriklane ei soovinud Torontost kusagile minna.

"Öeldakse ühte asja ja siis selgub, et tulemus on teistsugune. Kedagi ei saa usaldada. Selles masinavärgis pole lojaalsust. Peenraha eest müüakse maha," kirjutas ta.

Algava hooaja järel vabaagendiks saav Leonard soovib aga igal juhul liituda Los Angeles Lakersiga. Mullu ravis ta suurema osa hooajast reielihase vigastust ja käis platsil vaid üheksas kohtumises. Juunis teatas Leonard Spursi peatreenerile Gregg Popovichile, et soovib klubist lahkuda.

Hooajal 2016/17 sai Leonard NBA põhiturniiri kõige väärtuslikuma mängija valimisel kolmanda koha.