Seisukoht

Seisukoht | Riik andis mulle lõuga (36)

LISA KOMMENTAAR

arvan19. juuli 2018, 23:38
et selle trahvi tegi siiski Tartu munitsiaalpolitsei ehk Menetlusteenindus. Iseenesest ju seaduse rikkumine oli, teine asi on see, et kui autor ise oleks ametniku rollis, siis samuti tõenäoliselt keelduks erandite tegemisest. Sain ise aastaid tagasi trahvi auto väidetava parkimise eest parkumiskeelu märgi mõjualas. Mupo tehtud foto alusel, kusjuures pildistatud oli nurga alt ja seeläbi suurendatud seda auto osa, mis keelualasse jäi. Tegelikkuses ehk 20 cm jäi. Vaat niii töötab Tartu Mupo.
sprinter19. juuli 2018, 20:13
Parkisin talvel auto ühte Pärnu tasulisse parklasse. Uskuge või mitte,aga tõesti unustasin parkimiskella panemata, kuigi see oli olemas. Hiljem kontrolöri fotodelt oli see selgest näha. Ära olin umbes viis minutit. Tagasi tulles nägin, kuidas kontrolör kiiresti maja nurga taha jooksis. Püüdsin teda tabada, aga kiire daam oli. Helistasin Europarklasse,et asja selgitada, aga ei räägitud seal minuga. Püüdsin teada saada,kes see andekas jooksja on, aga öeldi, et neil on numbrid,mitte nimed. Selgituseks veel niipalju,et sellel,umbes viiekümnekohalises parklas olin ainuke parkija. Vot niimoodi tuli trahv kolmkümmend eurot ära maksta.
sama Tartus kunagi19. juuli 2018, 22:29
ja kesklinnas oli jäänud mõni minut tasuta parkimiseni
Kaio19. juuli 2018, 17:32
Vot kus on tulnud ideaalsed riigi kodanikud,seduste tàitjad ja mitteunustajad.Tuhkagi te pole,olete tegelikult samasugused ,aga hea on vahest anda nàtaki.Jòudu teile.
Ja-jah19. juuli 2018, 16:29
Omajagu õigust kõigil. Kuid loo mõte ununes paljudel ära, et riik nõuab inimeselt maksimaalselt ja eksimusi ei andesta, kuid riik ise on oma inimeste suhtes üsnagi hoolimatu ja sugugi mitte ilmeksimatu.
Enn19. juuli 2018, 16:25
ei hakka kommenteerima kas selline põhjus on hea või halb vaide esitamiseks aga avaliku sektori parkimiskorraldajad on ülbed ja jäigad küll. Olen esitanud erinevatel põhjustel vaide nii Cityparkile, Europarkile kui ka Tallinna LV-le. Esimesed kaks pidasid põhjendust (puhas unustamine, kuigi tõendatav et viibisin spordiklubis kus klientidele tasuta parkimine) piisavaks et tublisti vähendada summat. Viimane aga vilistas mu seletuse peale (keset suurt platsi märk era parkimisalast, tuli välja et enne seda oli Tallinna ala. Kogemata pandi parkima eraalasse mille märk oli otse kapoti ees, tõendatud) ja minu küsimuse peale vastati lühidalt "jah, me arvame et antud kohal on parimine korraldatud parimal võimalikul viisil, mitte midagi me ei vähenda".
seda et19. juuli 2018, 14:46
head inimesed - vaadake, väljas on 30 kraadi kuuma, aga Tartu parkimiskontrolörid (kas nad on siis "väärtegude menetlejad liiklusseaduse alusel" või mingid muud kontrollijoped) käivad ka sellise ilmaga ringi, et ikka rohkem raha sisse kasseerida, kuigi normaalses kogukonnas oleks kõik vilus, võtaks jahedat jooki ja viskaks jalad seinale. Lihtsalt see inimestel iga hinna eest ärategemine, vot see hakkab vastu. Ja kas ei oleks raske välja uurida, kas antud auto omanik äkki elab samas majas; talle helistada ja öelda, et kuule sõber, sul on aeg üle, pane auto hoovi. Võib arvata, et sama intensiivselt peatab Tartu LV menetlusteenistus busse, mille sisetemperatuur on ligi 40 kraadi, õhku pole, aga ei lase juhil uksi avada ja kontrollib rõhutatud aeglusega, et kas inimesed ikka on kaardiga "viibanud". Ükskõik, kas ülepingutatud kontrolliga tegeleb riik, KOV või emba-kumba poolt palgatud firma - no inimlikkust ja normaalset suhtumist võiks ikka olla. Aga see on praegu tõeline defitsiit.
Tahaks ka19. juuli 2018, 22:47
... elada sellises normaalses kogukonnas, kus saaks normaalselt end jaheda joogi seltsis vilusse visata, aga paraku nõuab minu töö, et ma päevade viisi rügaks ja kastide viisi kaupa ette veaks, et neil normaalsetel kogukonnaliikmetel oleks ikka võimalik oma jahe jook võtta ja edasi vilus jalgu seinale lüüa, sest hoidku selle eest, kui normaalse kogukonnaliikme poolt soovitud toode parajasti otsa on lõppenud, siis on ju igati normaalne, et üks normaalne kogukonnaliige valab oma viha välja esimese ettejuhtuva töötaja peale. Paraku ei ela ei mina ega väga paljud teised, sh parkimiskontrolörid, sellises normaalses kogukonnas, kus ma saaks tööl käia vaid meeldiva ilma korral.
Mutt19. juuli 2018, 14:07
Mis siis nüüd saab? Selline kolehirmus üleriigiline mure. Et teagi, on see nüüd nutmise või naermise koht. Tule taevas appi.
////////////19. juuli 2018, 14:01
ja peabki sellistele trahvi tegema. kui tema asemel oleks keegi teine unustanud ennast parkima siis oleks ÕL-s artikkel teemal, et näed millised isekad inimesed on mõned autojuhid ja takistavad teisi. võib olla oleks proua ise üle aja parkivast autost teada andnud.
mnjah19. juuli 2018, 12:03
tõesti piinlik soperdis, no ausalt, tulla õigustama oma unustamist, et palav on. inimesed teevad kuumades köökides jne tööd iga päev ja keegi ei õigusta, et tegin valesti, sest kuum on. kas selle kuumaga võiks ka seda ajakirjanikku lõiganud kirurg öelda, et ups, kuum oli? või siis leiaks ajakirjanik kohe, et oioi, ei tohi ikka eksida?
ih19. juuli 2018, 11:43
Miks paljud kommentaatorid kasutavad siin sõna "tädi". Kas on tung halvustada? Igatahes, kutsun üles hakata mehi kutsuma onudeks.
teateid tegelikkusest19. juuli 2018, 11:59
enamasti kasutavad halvustavat nimetust naiste kohta (no kas siis e.it, mida õhtuleht kirjutada ei luba või tädi vms) ikka mehed, kelle jaoks viinamarjad on hapud. ja enamasti on need hapud potentsiprobleemide tõttu, seda viha pritsitakse siis naiste peale välja neid halvustades. kahjuks on see nii.
to teateid tegelikkusest.19. juuli 2018, 13:53
olen väga palju kuulnud ka naisi sookaaslasi e itedeks sõimamas. kas neil mukitud vuhvadel ka potentsi probleemid
to ih19. juuli 2018, 12:13
Ja kuidas siis peaks kutsuma???
Kodanik?
Seltsimees? Ups, tahtsin öelda seltsinaine???
T19. juuli 2018, 17:03
Lihtsalt NAINE kirjutada oleks kõige sobivam.
ai-ai19. juuli 2018, 10:07
Preili/proua Kivimaa andis iseennesele lõuga,sest see riik oleme ju meie kõik. Ütlemata kurb,et parkimistrahvidega tegelema oleme hakanud kohalike omavalitsuste asemel ja veel kurvem,et suur kuumus on suure uudise uudistetoimetajal lehte käskinud panna. Jah,aga kuidas seda nalja siis ikka saab,kui ise ei tee.
No nii19. juuli 2018, 10:02
Paras ei sobi öelda aga ära kulus sulle küll peast soe tibi
Lugeja19. juuli 2018, 09:43
Õhtuleht maksis sulle kindlasti 30€. selle rumala segituse eest.
Minu arvates19. juuli 2018, 09:37
on ebaeetline oma elukutset ära kasutada, et trahvi mitte maksmist õigustada. Kas on mõtet ajakirjanike niigi kehvakest mainet veelgi alla poole tirida?
.....19. juuli 2018, 09:37
Naljakas jah.
Tädi kavatseb hakata mingeid asju auto peale vedama, kuid selle asemel otsustab hakata koristama ja jäätist õgima ja lihtsalt aega surnuks lööma.
Ja nüüd on selles riik süüdi.
Ajakirjanikel on üldse asjadest kuidagi imelik arusaam.
Teen mida tahan.Ja kui oma lolluse tõttu saan kuskil vastu näppe, siis kukun kohe oma lehekeses halama ja kaastunnet norima...
Lonni19. juuli 2018, 09:37
Ja kui jätad suure kuumaga maksmata, hakkavad ka, sindrid, kiusama. Väga inetu nendest. Sama ka tugeva tormi või külma puhul, midagi ei saa muidu.
Lihtsurelik19. juuli 2018, 09:20
mõistma pead sina - Riik toimib vastavalt seadus(t)ele ja ei mingit kõrvalekallet või mõistmist!!!
....19. juuli 2018, 09:52
Ma ei saa aru, et mida oleks pidanud mõistma???
Tädil ei olnud mitte ühtegi, veel kord, MITTE ÜHTEGI, mõjuvat põhjust, mis pärast ta lubatud parkimisaja ületas!!!
Lihtsalt lõi kodus aega surnuks!
Seega mida siin mõista???
Mari19. juuli 2018, 09:17
Kuna riik ei tegele parkimistrahvide koostamisega, siis mismoodi sai riik sellele prouale lõuga anda??? Parkimiskorraldusega tegeleb kohalik omavalitsus, s.t. kohaliku omavalitsuse pädevuses on parkimise korraldamine, kontroll ja trahvimine. Ajakirjanikult ootaks küll paremaid teadmisi!
PS: Sellised väljendid nagu "lõuga andma" jäägu kriminaalide sõnavarasse! Kõlab kuidagi inetult haritud ajakirjaniku suust!
rein19. juuli 2018, 09:15
ikka teised süüdi. kas siis naaber, riik, üro, usa, venemaa j.k.i.v
ainult ise pole miskit valesti teinud.
Jep19. juuli 2018, 10:05
Tule taevas appi, ÕL "staarile" tehti trahvi! Inimene julgeb veel oma arusaamast lehe kaudu kuulutada.Mis siis kui kõik unustavad ja jäävadki nii parkima, selle peale proua ajuke ei suuda mõelda.Aga, lugu sai purki ja klikke tuleb.
klp19. juuli 2018, 09:06
kui enam midagi valitsuse kirumiseks pole öelda, siis süüdista, et näe, ilm on kuum. ja ajakirjaniku ajuga on ka nii, et tühi ruum kuumeneb kiiremini
mõtlik19. juuli 2018, 09:15
pole tõesti enam isegi süüdistada mõtet, sest ka sellest ei muutu enam mitte kui midagi. Loodeti, et keskerakond on hoolivam kui teised, aga võta näpust. Riiki ei juhi enam keegi, peaminister rallitab "asjatades" riigist riiki , iga asjapulk teeb mis tahab ja rahva käest kogutud raha lüüakse laiaks lausa lumelabidatega.
lõpeta ommeti !19. juuli 2018, 08:55
juhtiv keskerakond ei anna kellelegi lõuga vaid on hooliv ja mõistev.
19. juuli 2018, 09:10
Tartus on Reffid juba aastakümneid võimul olnud...
ehh19. juuli 2018, 08:45
mingi huumorinurgake? möllab tolmuimejaga, käib pesus, sööb jäätist- ja kuumus süüdi? kaevaku kohtusse kuumus, mitte trahvijaid!
Hmm...19. juuli 2018, 08:41
Muidugi on kõiges süüdi see paha Riik.
Selles, et inimene ei oska oma aega ja asju planeerida, Riik süüdi.
Inimene ei tunne kella, Riik süüdi.
jne.jne.
NB! Parkimistrahve ei tee riik vaid kohalik omavalitsus!
Teadmiseks18. juuli 2018, 16:59
Parkimistrahvi ei tee riik. Seda teeb kohalik omavalitsus.
Peeter19. juuli 2018, 12:18
Uudistetoimetaja peaks seda teadma!!!
aga mis sa siis tahtsid?18. juuli 2018, 16:53
küll igaüks põhjuse leiaks, et trahvidest pääseda. 90 min ju piisav aeg, et oma kola autosse tassida. sedaused ongi täitsmiseks. kas sa arvasid, et see 90 ne märk näitab aastaid?