Ööklubi Itaka Odessas, kus pidutsesid hukkunud eestlasedFoto: ÕL
Krimi
19. juuli 2018, 16:49

Odessa narkopõrgust pääsenud Viljandi mees: mulle jäi eluvaim sisse, sest ma ei jõudnud üldse aineid tarbida (64)

Möödunud nädalavahetusel Odessas arvatava narkoüledoosi tõttu kaks sõpra kaotanud ja ise haiglasse sattunud Kalmer Kurg ei pea tõenäoliseks, et seltskonda taheti mürgitada.

Esmaspäeval haiglast välja saanud ja eile Odessast koju jõudnud Kurg kinnitas, et tema tervisel pole häda midagi.

Kurg lükkas ümber Odessa politseijuhi nõuniku Ruslan Forostjaki spekulatsiooni, et tema kahte kaaslast, kes oma elu Odessasse jätsid, võidi tahtlikult tappa.

"Mina isiklikult arvan, et kuna ma ei jõudnud aineid üldse tarbida, siis sellest mul see eluvaim sisse jäi, aga ma midagi täpset ei oska kommenteerida," sõnas Kurg.

Kurg keeldus palvest kirjeldada, mis Odessas täpsemalt juhtus.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

Kurg lisas Postimehele antud intervjuus, et tragöödia põhjustanud aine  - tõenäoliselt kokaiini - hankimisega tema ei tegelenud: "See oli pigem Allari initsiatiiv, tema otsis seda."

Kohaliku politsei hinnangul võisid laupäeval Ukraina hotellitoast surnuna leitud kaks eestlast olla seotud organiseeritud kuritegevusega. Kindel on see, et surma põhjustasid narkootikumid.

"Täpne ekspertiis on tegemisel, aga nad tarvitasid sünteetilisi narkootikume," lausus Õhtulehele Odessa regiooni politseijuhi juhtivnõunik Ruslan Forostjak. "Nad võtsid neid koos alkoholiga."

Odessa meedia teatel müüdi meestele kokaiini pähe amfetamiini, mis sai koos alkoholi ja ravimitega neile saatuslikuks.