Sergei FrantsevFoto: Martin Ahven
Jalgpall
19. juuli 2018, 21:58

Kalju peatreener Sergei Frantsev mängupausist: rütmi leidmine võtab kolm-neli head mängu (5)

Nõmme Kalju alistas Euroopa liiga 1. eelringi korduskohtumises islandlaste Stjarnani 1:0 (88. Alex Matthias Tamm), kuid langes koondskooriga 1:3 konkurentsist.

Eesti klubi peatreener Sergei Frantsev MMi tarbeks meistriliigasse tehtud kuuajalisest mängupausist: "Valmistusime Euroopa liigaks Narva, kes kasutas teisel poolajal palju noori, ja Riia vastu, kes kasutas palju testitavaid. Rütmi leidmine võtab kolm-neli head mängu. Trenni võib teha nii palju kui tahad, aga kvaliteeti ja tahet saab mängijatesse vaid punktide peale mängudes. Me ei vabanda, aga see on reaalsus."

Abitreener Sergei Terehhov: "Lubasime Islandil liiga suure vahe teha. Üritasime teha kõik, et kodus kolm tagasi lüüa. Plaan oli lüüa esimesel poolajal kiire värav, aga ei õnnestunud. Kaks head võimalust oli, kuid ei suutnud neid väravaks realiseerida. Kui oleksime esimesel poolajal skoorinud, olnuks mäng teisel poolajal natuke teistsugune.

Uskusime, et 45 minutiga on võimalik kolm väravat lüüa. Tõstsime Maxi (keskkaitsja Ugge - M.T.) juba 55. minutil kõrgemale, kui olime palliga. Aga poolikud võimalused ja standardid ei läinud sisse.

Ütleks nii, et kaks võrdset vastast. Oleksime Islandil natuke parema tulemuse teinud, suutnuks ka kodus enamat välja pigistada ja võib-olla ka edasi minna. Erinevus seisnes selles, et vastane teadis, et on kolme väravaga ees. Nad seisid ja hoidsid."

Tsenderduste kvaliteedist: "Oli ka häid tsenderdusi, milleni mehed ei jõudnud, aga ka selliseid, mis läksid aia taha.“