Nädalavahetusel on oodata äikestFoto: Alar Truu
Ilm
20. juuli 2018, 12:56

NÄDALAVAHETUSE ILM: randa pole enam asja, tulemas on raju äike! (18)

Reede hommik tervitas Eestimaalasi eelnevatest päevadest veidi jahedama ilma ja vihmasabinatega. Saabuval nädalavahetusel tasub käeulatuses hoida nii vihmavari kui päikesekreem, sest temperatuurid on jätkuvalt südasuvised, kuid arvestama peab ka vihmahoogudega.

Riigi ilmateenistus lubab laupäevaks muutliku pilvisusega ilma. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s, äikese ajal on tugevamaid tuulepuhanguid. Õhutemperatuur on 21..27°C. 

Laupäev Foto: ilmateenistus.ee

Ilmaportaali windy.com kinnitab eestlaste prognoosi. Nende andmetel sajab peamiselt Kesk- ja Ida-Eestis ning võib olla äikest. ning temperatuurid jäävad 22°C ja 26°C vahele. 

Äikesehood laupäeval kella üheni Foto: kuvatõmmis: http://www.lightningmaps.org

Pühapäeval tuleb Eesti prognoosi järgi vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja võimalik on äike. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on 23..29°C.

Pühapäev Foto: ilmateenistus.ee

Venelaste ilmaportaali Gismeteo andmetel pühapäeval enam märjaks saamist karta pole vaja. Sooja tuleb 25 kraadi ringis.

Norrakate portaal yr.no lubab mandri-Eestis küllaltki pilvist, saartel aga päikesepaistelist ilma. Vihmasabinaid karta pole tarvis, küll aga tuleb arvestada palavusega, sest sooja tuleb 25-30 kraadi.

Õhusooja tuleb pühapäeval 25..30 kraadi Foto: yr.no