HURRAA: Hannes Võrnol on juba paremFoto: TEET MALSROOS
Müstika
20. juuli 2018, 12:26

TOHOH: Hannes Võrno võttis MMSi ja tal hakkas parem! (157)

Telenägu, moeekspert, poliitik ja harrastusnäitleja Hannes Võrno kutsus eelmisel nädalal saatesse MMSi entusiasti Janika Veski, kelle väitel olla MMS sama ohutu kui merevesi.

Sellele järgnes mõistagi pahameeletorm, kuid Võrno astus sammu veelgi kaugemale. Ta proovis ka ise MMSi ja nagu ta kirjutas enda ajaveebis, siis hakkas tal isegi parem.

"MMSi proovisin ma küll ära ja elan. Ütleksin isegi, et tunnen end justkui palju paremini. Mine tea, see võib olla ka lihtsalt õnnetunne, et olen kõigi seda mitte oodanud ja soovinud inimeste kiuste, oma saatega eetris ning saan teha seda mida ma tahan," kirjutas Võrno.

Samal ajal kiitleb Võrno, et MMSi-daami saatelõik on tema saateajaloo kõige populaarsem, mida jagatud tuhandeid kordi ja MMSi-Veski telefon on lausa punane.

Õhtuleht soovib Võrnole edu - väikeste sammudega paremuse poole!

Terviseamet hoiatab

Terviseamet tuletab meelde, et MMS nime all propageeritav naatriumklorit on tugev oksüdeerija, mis muundatakse happelistes tingimustes kloordioksiidiks. Ainet kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning selle tarvitamine võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi.

Terviseameti mürgistusteabekeskuse juhi Mare Oderi sõnul peaks inimene, kes peale kloordioksiidi või seda sisaldava MMSi tarbimist end halvasti tunneb, koheselt abi otsima. "Aine võtmisega kaasneda võivad kõhuvalu ja oksendamine pole mitte märk alanud puhastusprotsessist, vaid tegemist on esmaste mürgistusnähtudega," ütles Oder, kelle sõnul ei ole kloordioksiidi tervendavat mõju ühegi uuringuga tõestatud.

Mürgistusteabekeskus on alates 2009. aastast saanud mitmeid telefonikõnesid mürgistustest, mille põhjuseks on MMSi tarbimine - näiteks oli vanaema mures lapselaste pärast, kellel tänu MMSi manustamisele olid katki suunurgad ning kes kannatasid oksendamise ja kõhulahtisuse all. Üks täiskasvanu kurtis aga peale viie tilga MMSi tarbimist kõhulahtisuse, uimasuse, iivelduse ja kurguvalu üle.

Näonahale MMSi määrinud 34aastane naisterahvas avastas hommikul nahalt pruunikad laigud, 31aastast meest hakkas peale paarinädalast MMSi tarbimist vaevama iiveldus ja kõhuvalu. Paar kuud kloordioksiidi võtnud 39aastane naine pöördus mürgistusteabekeskuse poole, kaevates pidevat oksendamist ja kõhulahtisust, samuti tegi naise murelikuks pidevalt tekkiv külm higi. 75aastane naine sattus aga MMSi võtmise tagajärjel haigla erakorralise meditsiini osakonda.

"Meie hinnangul on tegemist mürgiga, mille tarbimine pole ühegi tervisehäda korral põhjendatud. Terviseküsimustes tuleb kindlasti pidada nõu oma perearsti ja –õega, mitte otsida infot internetifoorumitest või kahtlase väärtusega preparaatidest," ütles Oder, kelle sõnul ei tohi mitte mingil juhul lahust anda tarbimiseks lastele. "Lapse organism on väga õrn ja haavatav. Seetõttu peetaksegi lapsele teadliku ja tahtliku tervisekahjustuste tekitamist lapse väärkohtlemiseks, mille eest on võimalik võtta vanemad või lapse hooldajad vastutusele."

Mürgistuste kahtluse või mürgistuste korral on võimalik infot ja nõu küsida terviseameti mürgistuse infoliinilt 16662, kuhu helistamine on anonüümne, kõnedele vastatakse ööpäevaringselt kõikidel nädalapäevadel.

Kloordioksiidi tarvitamine sai alguse Ameerika Ühendriikidest, kus Louis Daniel Smith tõi 2007. aastal turule MMSi ehk Miracle Mineral Supplement-nimelise preparaadi. Smith mõisteti USAs 2015. aastal süüdi vandenõus, smugeldamises, valesti sildistatud kemikaali ravimina müümises ja kelmuses.