Reggie Lynch.Foto: Twitter
Korvpall
20. juuli 2018, 13:16

Kalev/Cramo täiendas ridu "ülimalt andeka keskmängijaga", keda süüdistati naiste väärkohtlemises (24)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond täiendas ridu USA tugevaimas üliõpilasliigas pallinud keskmängija Reggie Lynchiga.

23aastane Lynch mängis viimasel kahel hooajal Minnesota ülikooli eest ning kogus meeskonna ühe põhitegijana keskmiselt 10 punkti ja 8 lauapalli mängu kohta. Omaette kvaliteedimärk on seegi, et kõigil neljal ülikooliaastal olid Lynchi keskmised näitajad vähemalt 8 punkti ja 5 lauapalli.

208 sentimeetri pikkune tsenter valiti 2016/2017 hooajal tugeva Big Ten konverentsi parimaks kaitsemängijaks, mis tõestab, et tegu on mitmekülgse mängijaga. USA korvpallis tuntakse teda kõige paremini just visete blokeerijana – Lynchi arvele kogunes koguni 114 viskeblokeeringut (3,5 mängu kohta), mis märkis terve NCAA teist tulemust.

Lynchi neljas ja ühtlasi viimane ülikoolihooaeg lõppes oodatust varem, sest teda on aastate jooksul süüdistatud kolme erineva naise väärkohtlemises, millest kahel puhul leiti mehel ka süüd olevat. Tänavu veebruaris visati ta ülikoolist välja.

Et mängija on nii USA meedias kui ka BC Kalev/Cramo juhtkonna ees vandunud oma süütust, otsustas klubi ülimalt talendikale keskmängijale võimaluse anda.

Cramo on tänaseks sõlminud lepingu juba kolme leegionäriga. Lisaks Lynchile on käed löödud ka Branko Mirkovici ja Chavaughn Lewisega.