Pärnu Vapruse mängijad. Foto: Robin Roots
Jalgpall
20. juuli 2018, 16:38

Meistriliiga punane latern tõi oma ridadesse Hispaania vutikultuuri karastusega leegionäri

Jalgpalli Eesti meistriliigas seitsme punktiga viimast kohta hoidev Pärnu Vaprus pole suvepausi jooksul niisama käed rüpes seisnud, vaid sarnaselt konkurentidele üleminekuturul ringi vaadanud. 

Amatöörmeeskonnana ei jagu neil arusaadavalt raha tippmängijate suvepealinna meelitamiseks, kuid huvitava täienduse suutsid pärnakad teha sellegipoolest. 

Nimelt andis Vaprus enda ridades üles kolm uut mängijat. Tallinna Kalevi duubelmeeskonnast krapsati laenulepingute alusel endale 19aastane äärekaitsja Kaspar Tilga ja 25aastane poolkaitsja Juhan Jakobson. Lisaks leiab Pärnu meeskonna riietusruumist edaspidi ka ühe väljamaalase - 22aastase grusiini Gegi Kekua. 

Värske täiendus on oma karjääri jooksul veetnud kaks aastat ka Hispaania kõrgliigaklubi Alavesi süsteemis (toona oli Alaves veel esiliigas - toim.).  Pürenee poolsaarel ei suutnud mees aga kanda kinnitada ega tõmmanud kordagi esindusmeeskonna ürpi selga. Möödunud aastast on poolkaitsjal ette näidata neli kohtumist Batumi Dinamo (Gruusia) eest. 

Kui 2016. aastal sai Dinamo liigasüsteemi muutustest kasu lõigates kaela isegi pronksmedalid ning pääseti Euroopa liigasse, siis mullu lõpetati kümne meeskonna seas kaheksanda kohaga ning langeti esiliigasse.