Hispaanlane Omar Fraile tänase etapi finišis. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgrattasport
21. juuli 2018, 19:24

Kangerti tiimikaaslane täitis Prantsusmaa velotuuril suure unistuse, liidrina jätkab Thomas

Prantsusmaa velotuuri 14. etapi võitis Tanel Kangerti meeskonnakaaslane Omar Fraile (Astana), kes edestas kuue sekundiga Julian Alaphilippe’i (Quick-Step) ja Jasper Stuyvenit (Trek).

Fraile triumf on seda võimsam, et hommikul andis ta Hispaania televisioonile intervjuu, kus rääkis oma värsketest jalgadest ja võiduvõimalusest. „Mul on head jalad ja tänane etapp sobib eest ära sõitmiseks. Sellest võib saada ilus päev. Tour de France'i etapi võit oleks minu jaoks unistuste täitumine,“ ütles ta.

Unistus täituski. Ta suutis lõpus edestada sel tuuril head hoogu näitavat Alaphilippe’i ja Stuyvenit. Neljas oli täna Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Kangert lõpetas 45. kohal, võitjale kaotas ta 19 minuti ja 4 sekundiga. Ka peagrupp jäi seekord parimatest maha enam kui 18 minutit. Kokkuvõttes on eestlane 18. kohal ja jääb kollast särki kandvast liidrist Geraint Thomasest (Sky) maha 21 minuti ja 36 sekundiga.

Thomase edu teisel kohal oleva tiimikaaslase Chris Froome’i ees on minut ja 39 sekundit. Tom Dumoulin (Sunweb) jääb maha minuti ja 50 sekundiga.