Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.Foto: Facebook
Võrkpall
21. juuli 2018, 21:50

Nõlvak ja Tiisaar tõusid 47kraadises kuumuses MK-etapi esikümnesse

Rannavõrkpallurid Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar osalesid maailmakarika etapil Hiinas Haiyangis. Otse põhiturniirile pääsenud Eesti duo tegi korraliku turniiri ja jõudis kolmandasse ringi, kus nende teekond seekord lõppes. Kokkuvõttes saadi üheksas koht.

Eesti duo alustas seekord otse põhiturniirilt, esimeseks alagrupivastaseks oli Tai paar Surin Jongklang - Adisorn Khaolumtarn. Selle kohtumise võitsid eestlased 2:0 (21:17, 21:17) ja tagati ühtlasi alagrupist edasipääs esimesse ringi. Teises ja ühtlasi viimases alagrupimängus mindi vastamisi ameeriklaste Casey Pattersoni - Stafford Slickiga ning sellegi mängu keerasid Nõlvak - Tiisaar enda kasuks, skooriks 2:1 (14:21, 21:15, a15:13). Kaks võitu viisid Eesti duo otse 2. ringi, vahendab volley.ee.

Laupäeval peetud 2. ringi kohtumise Prantsuse paari Romain di Giantommaso - Jeremy Silvestre vastu kaotasid Nõlvak - Tiisaar 0:2 (18:21, 17:21) ning kaheksa sekka ei pääsenud. Turniirilt eestlastele seega üheksas koht.

"Viimases mängus prantslastega saime teises geimis oma mängumootori korralikult käima ning jõudsime 14:7 eduseisus tehnilisele ajale. Termomeetril 47 kraadi kuuma ja järjestikused ülestoodud kaitsepallid lõppesid sellega nagu juhtub maratonijooksjal, kes natuke liiga kiiresti ja liiga vara teiste eest ära jookseb.

Seekord tahe ja oskused olid suuremad, kui füüsiline keha lubas ning pidime leppima valusa 2:0 kaotusega. Jälle täiesti uus kogemus ning järgmine kord targemad," kommenteerisid Nõlvak - Tiisaar lõppenud MK-etappi oma Facebooki lehel.