Pettunud Lewis Hamilton.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
22. juuli 2018, 10:25

HÜVASTI TIITEL? Hamilton: Annan endast kõik ja sõidan elu eest (1)

Saksamaa GP-l tehniliste rikete tõttu kvalifikatsiooni pooleli jätma pidanud Lewis Hamilton ei suutnud uskuda, et sõit juba nii varakult lõppes.

Hamilton peab sõitu alustama 14. kohalt, kvalifikatsioonis uskumatut sõitu näidanud konkurent Sebastian Vettelist 13 kohta tagapool. "Kui võitled tiitli eest, ei saa selliseid päevi endale lubada," lausus pettunud briti võidusõitja.

"Valmistud nii palju ette, kõik teevad meeletult tööd ja siis kvalifikatsioonis varakult välja minna on korralik šokk. Vahel ei suuda uskuda, kuidas asjad lahti võivad rulluda, kuid sellega tuleb leppida," sõnas Mercedese piloot.

Hamilton üritas katkist sõiduvahendit boksi tagasi lükata

"Ma ei saanud täpselt aru, mis juhtunud oli, seega ma tahtsin masina tagasi rajale saada, kuid mul kästi auto välja lülitada. Ma hüppasin välja ja tahtsin  lükata, kuid see (boks) jäi liiga kaugele. Nägin ka õli lekkimas ja teadsin, et pean laskma auto kuhugi ära viia. Ma ei taha alla anda vaid jätkata lükkamist," jätkas 33aastane inglane.

Tagasitulekut 14. kohalt ta ei usu

"Mitte eriti. See on möödumiseks üks halvimaid radasid, seega ma teen mida suudan," lausus Hamilton, kelle tiitlilootused said nüüd korraliku paugu. Kodurajal sõitev Vettel loodab esikohalt startides saada kirja maksimumpunktid, samal ajal peab Hamilton võitlema, et üldse punkte teenida. Tabelis juhib sakslane hetkel 171 punktiga, Hamilton on 163 punktiga teine.