Jürgen Klopp hooajaeelsel tuuril USAs.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
22. juuli 2018, 11:30

Vihane Jürgen Klopp: mind ei huvita, mida maailm arvab! (1)

Liverpooli jalgpalliklubi viimase aja kulutamine on pinnale tõstnud peatreener Jürgen Kloppi kahe aasta tagused tsitaadid Manchester Unitedi kohta ning sakslane arvab siiani, et need peavad paika.

Klopp väidab, et tema 2016. aastal öeldud laused raha kulutamise kohta tänapäeva jalgpallis vastavad endiselt tõele, vaatamata sellele, et Liverpool on viimasel ajal ise väga kalleid mängijaid ostnud.

Kui Manchester United Paul Pogba ostis, oli Klopp ülimalt kriitiline ja sõnas et käituks teisiti, kui tal oleks võimalus nii palju raisata. Siis soetas Liverpool aga Virgil van Dijki ja Alisson Beckeri, tehes mõlemast vastavalt läbi aegade kalleima kaitsja ja väravavahi. Lisaks on ostetud Mo Salah, Naby Keita ja Fabinho, kõik rohkem kui 40 miljoni eest.

Kui 51aastasele sakslasele pressikorverentsil 2016. aastal öeldud sõnu meelde tuletas, ei olnud Liverpooli juhendaja eriti vaimustuses ja vastas vihaselt: "See on probleem, mis iganes lollust sa ütled, keegi ei unusta seda."

"See vastab endiselt tõele. Ma poleks osanud ette kujutada, et maailm muutub. 105 miljonit Pogba eest oli pöörane summa, kuid sellest ajast on maailm muutunud," jätkas endine Dortmundi Borussia peatreener. "Me ostsime kalleima väravavahi, tulevad veel mõned kenad üleminekud (teiste klubide poolt - toim)."

"Tähtis ei ole minu mõtete läbi surumine ja mitte suurte summade kulutamine. Kui Liverpool pole edukas, peame töötama. Meeskonna täiendamine sellisel moel maksab. Siiani on meil hea aasta olnud, olime eelmisel aastal edukad. Meil on ikka vaja mängijaid asendada - Emre Can lahkus, tegime Fabinho ostes hea tehingu. (Xheredan) Shaqiri, nägime teda MMil hästi mängimas. Tean, et Stoke langes liigast välja, kuid tal oli palju häid kohtumisi. Mind ei huvita, mida maailm arvab. Nii nagu Manchester Unitedit ei huvitanud, mida mina arvasin," pani Klopp monoloogile punkti.