Rein Taaramäe.Foto: REUTERS/Scanpix
Spordiblogi
23. juuli 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Taaramäe magushapu nädal, naisvehklejate nigel päev ja Tänak Soomes (2)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 23. juuli valik.

Läinud nädala pluss

Jalgrattur Rein Taaramäe Tour de France sai seljavalude tõttu kiirelt läbi, aga teisipäevase etapi kolmas koht pakkus korraliku elamuse. 31aastasel Taaramäel on karjääri jooksul olnud suurtuure, kus ta pole suutnud suurt midagi korda saata, aga nagu eestlane ise mitmel korral tunnistas, siis 10. etapp andis talle võimsa emotsiooni.

Võib-olla oleks Direct Energie tiimis leiba teeniv Taaramäe suutnud uuesti etapivõidu eest heidelda, aga pikka aega seganud seljaprobleem lõi välja kõige ebasobivamal hetkel. 

Läinud nädala miinus

Eesti vehklemisnaised ei suutnud suurepärast suve jätkata. Wuxi MMil jäi koondislaste parimaks Katrina Lehise seitsmes koht, ülejäänud 30 parema sekka ei küündinud. Võib-olla oli Irina Embrichil, Julia Beljajeval ja Kristina Kuusel lihtsalt halb päev, aga ehk polnud vorm enam nii hea kui Serbia EMil.

Irina Embrich. Foto: Jörgen Norkroos

Tõsi, asukoha süüks ei saa midagi ajada, sest neljast medalist haarasid eurooplannad endale kolm. Samas hiinlannad ei suutnud kodusel võistlusel isegi kaheksandikfinaali pääseda. Õnneks pole MM läbi - meeste epee individuaalvõistlusel jahib medalit Nikolai Novosjolov ja naiste epee võistkonnavõistluses on Eesti kindlasti favoriitide seas. 

Tuleva nädala ennustus

15 protsenti on tõenäosus, et Ott Tänak ja Martin Järveoja võidavad Soome ralli. WRC-sari naaseb seitsme nädala pikkuselt pausilt ja jõujooned võivad olla pisut muutunud. Kas Toyota Yarise uus mootor teeb M-Spordi Ford Fiesta täiustatud aerodünaamikale ära? Äkki leidis Hyundai testidel võluvitsa, millega Soome kiiretel teedel varasemast edukam olla?

Ott Tänak. Foto: Aldo Luud

Mullu oli koduvõistlusel parim Esapekka Lappi, aga vähemalt sama head võimalused on tiimikaaslasel Jari-Matti Latvalal. Kui muidu on Tänak suutnud teistest Toyota pilootidest kiirem olla, siis Soomes on see ülesanne raskem. Pealegi pole Tänak Jyväskylä ümbruses kunagi poodiumile tõusnud.