Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
22. juuli 2018, 19:27

Miks ei lubanud Mercedese bossid soomlasel Hamiltoniga ausate vahenditega võidelda? (7)

Saksamaa vormel 1 etapi võitis alles 14. kohalt startinud Lewis Hamilton. Viimastel ringidel olnuks vahest et kiiremgi Valtteri Bottas, kellel ei lubatud aga tiimikaaslast rünnata.

Kui Sebastian Vettel 52. ringil teelt välja põrutas ja rajale saadeti turvaauto kerkis liidriks Hamilton, Bottas kohe tema seljataga. Viimase eeliseks mängis sel hetkel tõik, et tal olid all värskemad rehvid. 

57. ringil tuli turvaauto sisse ning soomlane asuski isukalt Hamiltoni jahtima. Bottas oli möödasõidule lähedal, kuid esilagu valitsev maailmameister pääses. Siis sekkus aga Mercedese tiim. 

"Säilita oma positsioon. Vabandust," kõlas Bottase raadiosides. 

"Endiselt sadas vihma ja võitlus oli päris tihe. Arvestades eelmnevat ebaõnne, siis ei tahtnud riskida. Me võinuks rumala eksimuse läbi kõik kaotada," selgitas otsust Mercedese tiimiboss Toto Wolff. 

Kuigi spordisõbrad oleks tahtnud näha ausat võitlust, siis Bottas mõistab meeskonna otsust. "Pärast turvaauto sissetulekut sain oma võimaluse. Mul ei õnnestunud mööda pääseda, misjärel paluti mul riske vähendada ja see on igati mõistetav." 

Tiimikorraldustega jäi võistluse keskel silma ka Ferrari. Nimelt õnnestus Kimi Räikkönenil Vettelist boksipeatusega mööda pääseda. Mõned ringid hiljem paluti tal siiski meeskonnakaaslane mööda lasta.

Tiimi põhjendus oli, et Vettel on rajal kiirem. Tõsi ka oli, sest sakslane hakkas kohe pärast Räikkönenist möödumist vahet kasvatama.