Foto on illustratiivne.Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Krimi
23. juuli 2018, 12:15

Lõuna päästeameti nädalavahetus: kuumast autost päästeti kümnekuune imik (11)

Päästjatele andis viimane nädalavahetus hulga tööd. Veest toodi välja uppumisohus 61aastane mees. Päikese käes kuumenevast autost päästeti kümnekuune imik.

Ärevaks tegev teade, et kümnekuune imik on lukustatud päikese käes kuumenevasse autosse, jõudis päästjateni laupäeval kell 17.19. Teate järgi oli Viljandi vallas Vaibla külas oli emal autovõti pudenenud pagasiluugi vahele ja lapse ema ei saanud seda enam kätte. Nii jäi väikelaps lukustunud ustega päikse käes kuumenevasse autosse. Päästjad purustasid autosse sisenemiseks omaniku nõusolekul aknaklaasi ja palavusest veidi loid laps saadi sõidukist kätte. Ka kaotsi läinud autovõti saadi luugi seestpoolt avamisega kätte ning anti üle omanikule.

21. juunil kell 12.39 teatati, et Mustvee vallas Kasepää külas Kullavere jõe suudmes vajus 15 meetri kaugusel kaldast 61aastane mees vee alla. Päästja ja piirivalvur leidsid läbipaistmatus vees kompides kannatanu üles, tõid ta veest välja ning andsid üle kiirabitöötajatele, kes asusid meest elustama. Elumärke andnud kannatanu toimetati raskes seisundis haiglasse. Päästjad hoiatavad, et ujuma minnes ei tohi oma terviselikku seisundit ja füüsilisi võimeid üle hinnata. Sügavas vees tabav terviserike või muu ootamatu olukord võib saada saatuslikuks.

20. juulil süttis Peipsiääre vallas Lümati külas tuulise ilmaga lõkkepõletamisest 1000 ruutmeetrit heinamaad. Leegid ohustasid hooneid. Päästjad kustutasid tulekahju ligi tunniga.

20. juulil kell 19.58 põles Võru linnas Piiri tänaval tühjalt seisvas vanas pumbajaamahoones madrats, kaltsud ja muu praht. Päästjate saabudes ulatusid leegid hoone akendest välja. Kustutustööde käigus leiti meesterahva surnukeha. Tulekahju kustutati kella 21.46ks. Põlengu puhkemise ja inimese hukkunumise asjaolusid selgitab politsei.

21. juunil kell 17.19 teatati, et Mustvee vallas Raadna külas põleb suure leegiga suitsusaun. Elanikud püüdsid tulekahju ämbritega vett loopides kustutada, kuid see ei õnnestunud. Päästjad kustutasid lausleegis põleva ja sisse kukkunud katusega sauna ligi poole tunniga. Tulekahju oli alguse saanud kerise kohal oleva lae süttimisest.

21. juunil kella 22.45 ajal süttis Otepää vineeritehases tootmispinkide tolmuventilatsioonitoru sisu. Töötajad summutasid tulekahju iseseisvalt ja rakendus ka automaatne kustutussüsteem. Päästjad kontrollisid edasise ohutuse tagamiseks torustiku termokaameraga üle.

21. juuli kell 00.00 teatati, et Tartus Laseri tänavale on sattunud 30 meetri pikkuselt ja poole meetri laiuselt diiselküte. Päästjad katsid reostuse absorbentainega.

22. juuli kell 14.59 teatati, et Põltsamaa vallas Väike-Kamari külas põleb jõeäärne võsa. Päästjad selgitasid, et eelmisel päeval põletatud ja korralikult kustutamata jäetud lõkkeasemest oli süttinud ja põlenud 500 ruutmeetrit võsa ning heina. Päästjad kustutasid põlengust tossama jäänud pinnase.

22. juulil kell 15.09 põles Põhja-Sakala vallas Rääka külas hektari ulatuses metsanoorendiku alust kuluheina, mida päästjad üle tunni aja kustutasid. Ära hoiti tule levik metsa ning kõrvalhoonetega suvilale.

22. juulil kell 18.25 teatati, et Valga vallas Kaagjärve külas tuleb metsast suitsu. Sellest metsast, kust suitsu tuli, põlengut ei leitud. ATVga ümberkaudseid alasid kontrollides leiti põlenguala kella 20.07 ajal. Tulekahju levik piirati hilisõhtuks ja ööseks kustutustööd katkestati. Üksikute tulekollete otsimine ja järelkustutustööd umbes kahe hektari suurusel alal jätkusid esmaspäeva hommikul.

23. juulil kella 3.25 ajal põles Kastre vallas Kaagvere külas lahtise leegiga puukuur. Päästjad piirasid tule leviku kella 3.41 ning kustutasid tulekahju. Kuur hävis põlengus. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.