James GunnFoto: AFP/Scanpix
Film
23. juuli 2018, 13:05

„Galaktika valvurite“ režissöör sai solvavate säutsude eest sule sappa (1)

Walt Disney Studios on katkestanud sidemed "Galaktika valvurite" lavastaja James Gunniga, põhjuseks režissööri vanad Twitteri säutsud, mis nüüd uuesti päevavalgele tulid.

"Jamesi Twitteri voos avastatud solvavad hoiakud ja avaldused on andestamatud ega ühti meie stuudio väärtustega ning me oleme katkestanud temaga ärisuhted," ütles Walt Disney stuudio esimees Alan Horn New York Posti teatel.

Disneyle kuulub Marveli stuudio, mis toodab populaarseid "Galaktika valvurite" filme. Gunn töötas parajasti sarja kolmanda filmi stsenaariumi kallal. Linateos pidi ekraanile jõudma 2020. aastal.

Lehe andmeil tõid paksu pahanduse majja säutsud, mis Gunn kirjutas Twitteris aastatel 2008-2011 ning mis ta on ammu ära kustutanud. 

Ühes kirjutises ilkus režissöör: "Teen "Heldest puust" suure Hollywoodi ekraniseeringu, millel on õnnelik lõpp: puu kasvab tagasi ja teeb poisile suukat."

Teises tviidis kuulutas Gunn: ""Palgasõdurid" oli nii mehine, et k***isin mu kõrval olnud väikse pedepoisi oimetuks! Poisid on TÕESTI linnas tagasi!"

President Trumpi kritiseerijana tuntud Gunni vanu säutse levitasid eelmisel nädalal konservatiivsed aktivistid.

Režissöör ise puistas endale nüüd Twitteris tuhka pähe: "Paljud, kes on mu karjääri jälginud, teatavad, et pidasin end algul provotseerijaks ning tegin filme ja rääkisin nalju, mis olid skandaalsed ja tabuteemadel. Nagu olen korduvalt avalikult rääkinud, on mu looming ja huumor arenenud sedamööda, nagu ma olen ise isiksusena arenenud."

"Ma ei taha öelda, et olen parem inimene, aga väga-väga erinev sellest, kes ma olin mõni aasta tagasi. Püüan nüüdsel ajal juhinduda oma töös pigem armastusest ja sidususest kui vihast."

Gunn lisas, et on varemgi palunud vabandust oma naljade eest, mis inimesi solvasid. "Kahetsesin siiralt ning mõtlesin iga sõna tõsiselt." Ta kinnitas, et ei tee enam solvavaid nalju. "Ma ei süüdista oma varasemat mina, aga ma meeldin endale praegu rohkem ning tunnen end terviklikuma inimese ja loojana."