Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
23. juuli 2018, 14:27

Seksiähmist lahti! Nippe, et mees suudaks voodis kauem vastu pidada

„Kuidas ma võiksin suuta magamistoas kauem kesta?“ küsis keegi Casanova nõu. Põhjalikult ja mitmekülgselt vastas GQ Doctor

Ülemaailmselt on seemnepurskeni jõudmise keskmine aeg viis ja pool minutit. Seksuaalmeditsiinis on pandud paika, et seemnepurse on enneaegne siis, kui see juhtub vähem kui üks minut pärast vahekorra algust. Selle vastu on võimalik võidelda kolme teraapiavormiga: käitumuslik, psühholoogiline ja meditsiiniline.

Käitumuslikud tehnikad

Masturbeerimine: tund või kaks enne seksi saab selle abil aja maha.

Asend: kui partner on peal, siis pole mehel võimalik nii kergesti finiši poole sprintida.

Tempo: kui muuta kiirust ja tõugete nurka, siis saab gaasi maha võtta.

Segamine: muuda rütmi, naase eelmängu juurde ja nii saad justkui väikse annuse rahustavat jääd.

Psühholoogilised tehnikad

Hingamine: seksi ajal tasub poolsuletud huulte vahelt kaheksa sekundi jooksul sisse hingata ja siis kuue sekundi jooksul välja hingata. Nii vabastatakse pinge ja lükatakse purskerefleksi edasi.

Pigistamine: kui läheneb see hetk, kust enam tagasiteed pole, siis peaks välja tõmbama ning pigistama riista sealt, kus pea ja vars kokku saavad, niikaua kuni purskamissoov ära kaob.

Kegeli harjutused. Lõpeta keset urineerimist see tegevus ja hoia kinni. Nii leiad vaagnapõhjalihaste asukoha. Nende tugevdamiseks hoia lihaseid olgu istudes, seistes või kõndides aeg-ajalt kolm sekundit pinges ja lase siis jälle kolmeks sekundiks lõdvaks. Tee päevas kolm kümne kinnihoidmisega seeriat.

Meditsiinilised teraapiad

Tuimestavad kreemid nagu näiteks EMLATM (sisaldab prilokaiini ja lidokaiini) vähendavad peenise tundlikkust.

Kondoomid, millel on märge „climax control“ sisaldavad ülalmainitud kreeme. Paksemad kondoomid vähendavad samuti tundlikkust ja lükkavad orgasmi edasi.

Ravimid: näiteks Ühendkuningriigis saab retseptiravimina antidepressanti Dapoxetine, mis aitab enneaegse seemnepurske vastu.

Psühhoseksuaalne nõustamine: sageli on abiks oma murest terapeudile rääkimine, sest paljudel juhtudel on põhjus psühholoogiline (nt stress, süütunne jne).

Kõige olulisem samm on aga partneriga rääkimine. Mees peaks temalt küsima, mis tunne temal on ja mida tema sooviks. Võib-olla ei tahagi naine pikemat vahekorda, vaid eelistaks hoopiski teisi füüsilise läheduse vorme. Rääkimine vähendab ärevustunnet ja aitab teid paremini ühele lainele.