Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti uudised
23. juuli 2018, 12:47

Poiss pääses kohtu loal turvakodust oma tädi juurde (16)

Harju maakohus andis esmaspäeval esialgse õiguskaitse korras võimaluse reedel turvakodust oma tädi perekonna hoole alla antud poisile jääda sinna esialgu kuni pooleks aastaks, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kohus rahuldas poisi tädi ja tema mehe avalduse esialgse õiguskaitse rakendamiseks ning määras nad nelja-aastase Martini (nimi muudetud-toim.) eestkostjateks.

Õiguskaitse kehtib pool aastat kuni eestkoste asjas tehtava lahendini.

Kohus kohustas tädi ja tema meest hoolitsema Martini ülalpidamise eest ning lähtuma oma tegevuses tema huvidest.

„Eelkõige lähtus kohtunik lapse huvidest, aga ka kohalikud omavalitsused toetasid seda otsust,“ ütles kohtu pressiesindaja Viivika Siplane ERR-ile.

Ema ja isa poolt maha jäetud väikemees on elanud üle aasta Tallinna turvakodudes. Tema tädi alustas uut kohtuteed, et laps võiks elada tema peres koos samaealiste poegadega.

Tallinn nõustub kohtumäärusega nelja-aastase Martini osas

„Eelmisel nädalal saime anda linnaosa poolse ajutise loa Martini viibimiseks tädi peres. Olen rahul, et kohus oma otsusega seda aega veelgi pikendas. Mustamäe linnaosavalitsus nõustub kohtumäärusega, oleme ka kohtule edastatud seisukohas teada andnud, et ei vaidle tädi pere soovile vastu,“ ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

„Tegemist on järgmise positiivse sammuga selles keerulises loos. Loodud sümpaatne ja usalduslik kontakt kõigi osapoolte vahel annab lootust, et edaspidine asja käik kulgeb ladusalt,“ lisas Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder.