Võru Petseri tänava kortermaja, kus tapmine laupäeval aset leidis.Foto: Google street / Ekraanitõmmis
Krimi
23. juuli 2018, 13:48

Tapmine Võrus: korterist avastati 71aastase mehe lõikehaavadega surnukeha (15)

Laupäeva pärastlõunal avastas politsei Võrus Petseri tänaval korterist 71aastase mehe lõikehaavadega surnukeha. Kuriteos on kahtlustatavana kinni peetud 31aastase mees, kes oli kinnipidamise hetkel raskes joobes.

Politsei alustas kriminaalmenetlust selgitamaks juhtunu üksikasju ning seda, kes raske kuriteo toime pani. Seni kogutud andmetele tuginedes viibis eakas mees 20. juuli õhtul oma kodus koos 31aastase kasupojaga, keda oli alust kahtlustada ka kuriteo toimepanemises. Surnukeha leidjaks oli hukkunu abikaasa.

Politseipatrullid ja piirkonnapolitseinikud asusid kontrollima kohti, kus kuriteos kahtlustatav liikuda ja viibida võiks. Juba samal õhtul peeti raskes joobes 31aastane mees Võrus Kreutzwaldi tänaval kinni ja viidi arestimajja.

 

Majas elav elanik rääkis Lõuna-Eesti Postimehele, et korteris käisid kuu algusest saadik joomingud, mis segas naabrite öörahu.

„Tapmise ja mõrvade puhul on valdavalt tegu isiklikul pinnal tekkinud konfliktide ehk olmetülidega, kus sageli on mängus olnud ka alkohol või narkootikumid. Piiritu alkoholi tarbimine ja sellega kaasnev joove mõjutavad inimese käitumist ning sellises seisundis ta ei mõtle ei oma tegudele ega nende tagajärgedele,“ sõnas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Millised sündmused täpsemalt raske kuriteoni viisid, selgitatakse kriminaalmenetluses, mis hetkel käib tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Sel aastal on Eestis registreeritud 22 tapmist ja mõrva, sealhulgas tapmise- ja mõrvakatset. Mullu samal ajal oli registreeriti selliseid raskeid kuritegusid 21 juhul.