Foto: Märten Owazky
Liigume
24. juuli 2018, 10:00

Egle Eller-Nabi: minu teekond teadlikuma toitumise ja treeninguni (2)

Fitness-sportlase ja treeneri EgleEller-Nabi süda tuksub oma perele ja võistlemisele, kuid mitte ainult. Piisab pilgust tema tegemistele ning kohe torkab silma, kui otsatu on tema armastus spordi vastu ning soov kõiki enda ümber innustada.Sügisest teeb Egle oma karjääris tähelepanuväärse hüppe ning hakkab tervise- ja treeningnõustajana jagama kogemusi, kuidas saavutada parim kehavorm ning luua oma kehaga tervislik suhe.

„Teekond teadliku toitumise ja treeninguni kestab tänaseni“

Aktiivne eluviis ja trenn  on olnud osa minust terve elu. Kui kooliajal köitis mind väga tantsimine ja kergejõustik, siis mingil eluetapil leidsin positiivse laengu hoopis rühmatreeningutest ning minust sai rühmatreeningute treener.Ühel hetkelhakkas mind huvitama hoopis fitnessning soovisin teadlikumalt spordiga tegelema hakata. Minu teekond teadlikuma toitumise ja treeninguni algastegelikult alles pärast esimese lapse sündi, umbes 7 aastat tagasi, ning eks see teekond kestab tänaseni. Tegemist on pideva progressiga. Varasemalt pidasin end väga tervislikuks, sest tegin sporti ja olin liikuv, kuid alles viimastel aastatel olen aru saanud otsesest seoses enda toitumise, emotsioonide ja energia vahel.

„Täna saan juhendada ise selliseid gruppe, mis mind kunagi aitasid“

Minu esimeseks võistluseks oli Fitnessmodelli võistlus. Vahel arvatakse, et grupitegevused ja treeningud ei ole eestlastele omased, pigem pusime omaette või mõtleme, et enne treeninggrupiga liitumist tuleb vormi saada.
Kogemustest võin öelda, et grupis tegutsemisega kaasneb vastupidiselt vabanemise tunne. Oma esimese võistluse ettevalmistamiseks sattusin kohe ühte fitnessprojekti. See oli grupp, kus olid hästi toredaid ja motiveerivad naised, kellel kõigil oli eesmärgiks ilusa vormi saavutamine. Üheskoos valmistumine tekitas tunde, et oleme ühisel rajal ning vahel jagasime üksteisega probleeme ja küsimusi, mida treeneriga poleks tahtnud arutada. Täna olen ma siiralt rõõmus, et saan juhendada ise selliseid gruppe, mis mind kunagi aitasid ning minu teadlikule elustiilile aluse panid. Selle all ei mõtle ma inimeste fitnessivõistlejateks treenimist, vaid seda, kuidas luua oma kehaga tervislik suhe.Ootan väga sügist, sest siis saab uue hoo sisse nii minu töö- kui fitnessialane etapp. Näiteks alustan esmakordselt 3-kuulise kaalulangetamise grupigaChristinas Clinicu Individuaalse meditsiini keskuses,  kuhu on oodatud kõik huvilised olenemata vanusest, soost või senisest eluviisist. Olen väga põnevil!

„Grupiliikumine suudab tekitada suuri elumuutusi“

Aastatega on minu käest palju küsitud, et millised on olnud suurimad ja inspireerivamad muutused, mida olen oma silmaga näinud. Selliseid näiteid on väga palju ning ma ei räägi vaid kaalunumbrist, sesttänu teadlikule toitumisele ja treeningule saavutame me kontrolli oma tervise ja keha üle ning see võib viia isegi suuremate positiivsete muudatusteni, kui alguses mõtleme. Grupiliikumine suudab tekitada suuri elumuutusi. Üks värvikaid näiteid on naisterahvas, kelle kehakaal enne grupiga liitumist väga jõudsalt kolmekohalisele numbrile lähenesning keda ma projekti lõpus selja tagant lausa ära ei tundnud.Temaga rääkides selgus, et programmi jooksul sai naisterahvas tõuke ka ülejäänud elukorralduse parandamiseks. Ta vahetas töökohta ning oli nüüd palju õnnelikum. Ta mõistis, et kui suudab võtta käsile ühe oma elu valdkonna, siis suudab teha seda ka teistes valdkondades.

Vaata Egle blogi https://eglenabi.wordpress.com/.