Urve PaloFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
23. juuli 2018, 14:37

Täiendatud kell 14.44!

Minister Urve Palo lahkus erakonnast ja astub ministrikohalt tagasi (120)

"Tänasega saab üks oluline etapp minu elus läbi. Eile astusin välja sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ja täna esitasin peaministrile lahkumisavalduse," teatab Palo Facebookis.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo teatas täna, et lahkus pühapäeval erakonnast ja astub ministrikohalt tagasi.

"Tänasega saab üks oluline etapp minu elus läbi. Eile astusin välja sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ja täna esitasin peaministrile lahkumisavalduse. Olen kaalunud poliitikast lahkumist juba mõnda aega ja mulle tundub, et see aeg on nüüd käes. Tänan kõiki – ja teid oli oi kui palju – selle toreda, töise ja üsna pingelise aja eest. Loodetavasti kohtume taas," teatab Urve Palo Facebookis. 

Ta jätkab: "Lahkun hea tundega. Oleme nii erakonna, riigikogu kui ministeeriumi kolleegidega teinud koos palju. Oleme töötanud inimsõbralikuma, avatuma Eesti eest. Seisnud paremate transpordi-ja internetiühenduste ning ausa konkurentsi eest. Aidanud riigi poolt kaasa meie ettevõtluse arengule üle Eesti. Ja ma olen kindel, et töö jätkub. Kui ma 12 aastat tagasi tegin otsuse astuda sotside ridadesse, ei osanud ma arvata, et jään poliitikasse nõnda kauaks. On olnud põnev ja väljakutsete rohke aeg. Olen Riigikogus oma mandaadi lõpuni ja järgmistel Riigikogu valimistel ei kandideeri. Küllap pärast seda jõuan taas ringiga ettevõtlusesse tagasi."

Õhtulehe toimetuse jaoks on jäänud Urve Palo telefoni teel kättesaamatuks.

Jevgeni Ossinovski: Palo Lahkumine kurvastab mind väga

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski sai Palo soovist teada esmaspäeva hommiku.

“Urve teavitas mind oma otsusest lahkuda nii ministriametist kui ka erakonnast täna varahommikul. Nii hea inimese ja kogenud ministri lahkumine kurvastab mind väga, ent loomulikult austan tema otsust,” lausus Ossinovski.

Urve Palo on olnud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister alates aastast 2016, eelnevalt majandus- ja taristuminister. 2011–2014 oli Riigikogu liige, aastatel 2009–2011 Viimsi abivallavanem ning 2007–2009 rahvastikuminister.

Liisa Oviir peab vabastama parlamendikoha

Urve Palo asendusliige riigikogus on Liisa Oviir, kes peab nüüd koha vabastama. Palo lahkus erakonnast ja loobub ka ministrikohast, ent jätkab parlamendi liikmena valitsusaja lõpuni.

Kaja Kallas: SDE kaotas sõnaka ministri 

"Urve Palo lahkumine erakonnast ja ministrikohalt on ajastuse môttes väga üllatav," kommenteeris Reformierakonna esimees Kaja Kallas.  "Arvestades, et valimisteni on vähe aega ja tema algatused pole veel vilja kandnud. SDE kaotas sõnaka ministri. Kuigi parempoolse ilmavaate pooldajatel oli raske tema seisukohtadega nõustuda, julges Urve alati valjult kaitsta oma seisukohti ja see on tugeva poliitiku märk."